Η Πόλη του Βατικανού σχεδιάζει μια γρήγορη προσπάθεια εμβολιασμού COVID-19 για τους κατοίκους

Η Πόλη του Βατικανού, το μικρότερο κυρίαρχο κράτος στον κόσμο, αναμένει να λάβει αρκετές δόσεις εμβολίου COVID-19 τις επόμενες ημέρες για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων και των κατοίκων της, ανέφερε μια δήλωση.

Το Βατικανό φιλοξενεί περίπου 450 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα Φραγκίσκου, ενώ αρκετές εκατοντάδες υπάλληλοί του ζουν στη Ρώμη, η οποία περιβάλλει το κράτος της πόλης.

“Είναι πιθανό ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να φτάσουν στην πολιτεία τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου σε επαρκή ποσότητα για να καλύψουν τις ανάγκες της Αγίας Έδρας και του κράτους του Βατικανού”, ανέφερε η δήλωση.

Η Αγία Έδρα είναι το διοικητικό όργανο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που λειτουργεί από το έδαφος του Βατικανού.

Το Βατικανό είπε ότι είχε αγοράσει ένα ψυχρό ψυγείο για να αποθηκεύσει τις δόσεις, υποδηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σε περίπου μείον 70 βαθμούς Κελσίου.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, με προτεραιότητα το προσωπικό υγείας και δημόσιας ασφάλειας, τους ηλικιωμένους και το προσωπικό σε συχνή επαφή με το κοινό.

Οι λήψεις θα πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι 84 ετών και είχε αφαιρεθεί μέρος ενός πνεύμονα κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας όταν ήταν νεαρός άνδρας στην πατρίδα του την Αργεντινή, καθιστώντας τον δυνητικά ευάλωτο στην ασθένεια.

Το Βατικανό δεν είπε εάν ή πότε θα εμβολιαζόταν.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το worldometers.info, έχουν καταγραφεί 27 κρούσματα ιού κορωναϊκού στην Πόλη του Βατικανού μέχρι στιγμής και δεν υπάρχουν θάνατοι. Δύο καρδινάλιοι του Βατικανού βρέθηκαν θετικοί τον περασμένο μήνα.

Source