Η πύλη εμβολίων θα είναι ανοιχτή από αύριο վաղ Λεπτομέρειες և Τι πρέπει να γνωρίζουμε (AB AB LINKS)

Διαδικασία, ραντεβού, για ποιον և πού θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί – Παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εμβολιασμού – Διαδικασία և όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η πύλη των κέντρων εμβολιασμού COVID-19 δημιουργήθηκε από το πρωί της 5ης Ιανουαρίου 2021, υπό την υπηρεσία των πολιτών.

Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει με εμβολιασμούς για άτομα άνω των 80 ετών.

Σήμερα, στις 4 Ιανουαρίου 2021, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας և Ψηφιακή Πολιτική :, παρουσιάστηκε η πύλη εμβολιασμού COVID-19, μέσω της οποίας οι συμφωνίες για την απελευθέρωση και των δύο θα είναι οι πρώτες. καθώς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ECDC), η πύλη προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βέλτιστη διαχείριση του προγράμματος εμβολιασμού, παρέχοντας άμεσες, σταθερές πληροφορίες τόσο στους πολίτες όσο και στις αρχές σχετικά με τη διαδικασία εφαρμογής. Συγκεκριμένα, το λογισμικό που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας Department Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφοριών του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον εργολάβο NCR, περιέχει τρεις «πύλες». Η πύλη εμβολιασμού, η οποία αναφέρεται στους πολίτες μέσω των οποίων συνάπτονται οι συμφωνίες, στην πύλη των κέντρων εμβολιασμού, στην πύλη δεδομένων, η οποία θα λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο (Υπουργείο Υγείας). Μέσω του λογισμικού, το Υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την πρόοδο του προγράμματος, καθώς και τη διαθεσιμότητα και τους πόρους των εμβολίων, για να διασφαλίσει την έγκαιρη ρύθμιση των νέων ποσοτήτων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού. Αναφέρεται ότι η ανάπτυξη και χρήση αυτού του λογισμικού διασφαλίζει πλήρως την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Σε σχέση με το ραντεβού, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το προτιμώμενο κέντρο εμβολιασμού τους, μεταβαίνοντας στο πρόγραμμα ραντεβού κάθε κέντρου, ενώ ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εκδοθεί μέσω της πύλης, το ραντεβού θα οργανωθεί για την απελευθέρωση των 2ης: δόση Το άτομο θα λάβει ένα SMS με τις λεπτομέρειες του ραντεβού του στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ το SMS θα σταλεί ως υπενθύμιση για το ραντεβού την προηγούμενη ημέρα.

Το ραντεβού μπορεί να διευθετηθεί από το άτομο ή τον εκπρόσωπό του ακολουθώντας μία από τις ακόλουθες επιλογές:

Α. Πολίτες που είναι δικαιούχοι և έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο GESS, θα μπορούν να κάνουν ραντεβού εμβολιασμού μέσω της πύλης δικαιούχων GESS για τον εαυτό τους ή για άλλους δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον δικαιούχο. Η ευκαιρία παρέχεται στους Δικαιούχους που έχουν λογαριασμό χρήστη στην πύλη Δικαιούχων պ έχουν συνδέσει τον λογαριασμό χρήστη τους με το αρχείο δικαιούχου.

ΣΙ. Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα OAY αλλά είναι δικαιούχοι του GESS μπορούν να εγγραφούν στο GESS για να γίνουν αυτόματα δικαιούχοι του προγράμματος εμβολιασμού. Εάν, ωστόσο, δεν επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα λογισμικού OAY, μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία που περιγράφεται στην Ενότητα (Γ).

Το πρόγραμμα παρέχει επίσης στους δικαιούχους ραντεβού για τους προσωπικούς ιατρούς τους (IC) ή (ή) το προσωπικό υποστήριξής τους.

Գ. Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα GESS πρέπει να συμπληρώσουν σωστά το Υπουργείο Υγείας Φόρμα αίτησης εγγραφής πολίτη, η οποία δεν είναι εγγεγραμμένη στο GESS στην πύλη εμβολιασμού COVID-19, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας և COVID-19 Vaccine Press Office Γραφείο Πληροφοριών. Η ταυτότητα πρέπει να υποβληθεί μαζί με την ταυτότητα, την κάρτα εγγραφής αλλοδαπού ή άλλο έγγραφο ταυτότητας և Κάρτα ταυτότητας νοσοκομείου εάν έχει το έγγραφο. Τα έγγραφα μπορούν να σταλούν στο Υπουργείο Υγείας μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected], μέσω ταχυδρομείου στο Υπουργείο Υγείας, Λευκωσία, Πρόδρομου 1 եյ Heilonos 17, 1449 ή με το χέρι στο Τμήμα Ταυτότητας Νοσοκομείου του Υπουργείου Υγείας. 17 Heilonos 17, Λευκωσία. Το Υπουργείο Υγείας, αφού πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο, με την έγκριση του αιτήματος, θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εγγραφής του αιτούντος στην Πύλη Εμβολιασμού COVID-19. Ο πολίτης θα ενημερωθεί, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, εάν θα εγκρίνει ή θα διαφωνήσει με το αίτημά του να περάσει το ραντεβού εμβολιασμού μέσω της πύλης ηλεκτρονικού εμβολιασμού COVID-19 στο κέντρο εμβολιασμού την ημέρα της επιλογής του.

Διευκρινίστηκε ότι σε αυτό το στάδιο, μόνο τα μέλη της ομάδας που εμπίπτουν στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος εμβολιασμού, δηλαδή άτομα ηλικίας 80 80 ετών, μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού μέσω της Πύλης Δικαιούχων Εμβολίων.

Οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα ακόλουθα τηλεφωνικά κέντρα για υποστήριξη:

  • 1474 – Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ανοσοποίησης
  • 17000 – Για να λαμβάνετε τεχνικές πληροφορίες κατά το ραντεβού από την πύλη GESS

Για να κανονίσετε μια συμφωνία εάν, παρά τα παραπάνω, ο πολίτης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει με το κέντρο 1474.

Η Δρ Olga Calakuta, Αναπληρωτής Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, τόνισε ότι τα κέντρα εμβολιασμού για τη δημόσια υγεία των πολιτών θα πληρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας V COVID-19. “Για άλλη μια φορά, το Υπουργείο Υγείας καλεί το κοινό να ανταποκριθεί στην έκκλησή τους για εμβολιασμό COVID-19 ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των εαυτών μας, των αγαπημένων μας προσώπων και των πιθανών αρνητικών επιπτώσεών τους.” αυτός πρόσθεσε.

Εν κατακλείδι, ο Υφυπουργός τόνισε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί επένδυση όχι μόνο στην επιστήμη αλλά και στη ζωή. «Το μέλλον εξαρτάται από τον καθένα μας», είπε, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε ότι το εμβόλιο θα είναι η βάση για την οικοδόμηση του απαραίτητου« τείχους της ασυλίας »που θα προστατεύσει το κράτος και την κοινωνία μας και θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν». σταδιακά στην ομαλότητα. ” Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους για την «καλή συνεργασία» και τα ίδια αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Source