Η πύλη εμβολιασμού ανοίγει μόνο το Σάββατο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα είναι προτεραιότητα το Σάββατο 10 Απριλίου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., για άτομα ηλικίας μόνο 57 և 58 ετών. Για ηλικιωμένους (59 ετών και άνω) Η πύλη εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 15.000 εμβολιασμοί θα είναι διαθέσιμοι σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η βρετανική μετάλλαξη επικρατεί στην Κύπρο. Βρέθηκε σε όλα τα δείγματα

Η προαναφερθείσα αλλαγή προγραμματισμού γίνεται για να συνεχιστεί η κάλυψη των εμβολιασμών για τον πληθυσμό պատճառով λόγω ανεπίλυτων τεχνικών προβλημάτων κατά τη στιγμή της πύλης εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι από τώρα και στο εξής, έως ότου επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα από το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιακών Ραντεβού, τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα μόνο για τις νέες ηλικιακές ομάδες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη από το Κρατικό Υπουργείο για το πότε θα επιλυθεί τελικά το τεχνικό πρόβλημα, έτσι οι πολίτες σε κάθε ηλικιακή ομάδα που ανακοινώθηκε για το άνοιγμά του προσφέρονται να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στους εμβολιασμούς τους . κάλυψη για σοβαρές ασθένειες risk κίνδυνος νοσηλείας.

Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να αποκαταστήσει την προηγούμενη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε οι μη προγραμματισμένοι ηλικιωμένοι να μπορούν να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source