Η πύλη εμβολιασμού ανοίγει μόνο το Σάββατο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα είναι προτεραιότητα το Σάββατο 10 Απριλίου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., για άτομα ηλικίας μόνο 57 և 58 ετών. Για ηλικιωμένους (59 ετών και άνω) Η πύλη εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το στάδιο. 15.000 εμβολιασμοί θα είναι διαθέσιμοι σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Η προαναφερθείσα αλλαγή προγραμματισμού γίνεται για να συνεχιστεί η κάλυψη των εμβολιασμών για τον πληθυσμό պատճառով λόγω ανεπίλυτων τεχνικών προβλημάτων κατά τη στιγμή της πύλης εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι από τώρα και στο εξής, έως ότου επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα από το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιακών Ραντεβού, τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα μόνο για τις νέες ηλικιακές ομάδες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να αποκαταστήσει την προηγούμενη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε οι μη προγραμματισμένοι ηλικιωμένοι να μπορούν να εμβολιαστούν.

Αναφέρεται επίσης ότι αυτή η πρακτική συνεχίζεται μέχρις ότου το Υπουργείο Καινοτομίας επιλύσει τα τεχνικά ζητήματα. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη από το Κρατικό Υπουργείο για το πότε θα επιλυθεί τελικά το τεχνικό πρόβλημα, οι πολίτες που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που ανακοινώνονται για κάθε άνοιγμα καλούνται να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, οπότε δεν υπάρχει καθυστέρηση στον εμβολιασμό, για να καλύψουν τη σοβαρή τους ασθένεια και νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source