Η Ρουμανία-Ισραήλ μιλά για την υποδοχή τουριστών βάσει πιστοποιητικού εμβολιασμού

210210114759 άνδρας_τουρίστας_παυσκευασία_βράδυση_αυτή_από_απόλυση_white_background_35845466.jpg

Το Ισραήλ υπέγραψε πρωτόκολλα με την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Εσθονία, τη Γεωργία και τις Σεϋχέλλες σχετικά με τη λήψη τουριστών βάσει πιστοποιητικών εμβολιασμού και διαπραγματεύεται με τη Ρουμανία, λέει ο Ρουμάνος-Ισραηλινός σύμβουλος στον τουρισμό Meidan Butnaru.

«Το Ισραήλ ήταν συνεχώς από τα πρώτα μέρη ως τουριστική πηγή για τη Ρουμανία, για το 2018 και το 2019 και τους δύο πρώτους μήνες του 2020. Από την άλλη πλευρά, το κράτος του Ισραήλ θα επιτύχει τον στόχο εμβολιασμού του 75% των ανθρώπων του σε δύο μήνες. Σύμφωνα με τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Εσθονία, τη Γεωργία και τις Σεϋχέλλες για τη λήψη τουριστών βάσει πιστοποιητικού εμβολιασμού, του λεγόμενου πράσινου διαβατηρίου, και διαπραγματεύεται με κυβερνήσεις της Ρουμανίας και Σερβία. Κατά την παρουσίαση του πράσινου διαβατηρίου στα σύνορα, οι Ισραηλινοί τουρίστες θα παραλαμβάνονται χωρίς περιορισμό ή καραντίνα. Τα ταξίδια Ισραηλινών πολιτών μπορούν να ξεκινήσουν μετά την άρση των περιορισμών που επιβάλλονται στο Ισραήλ για διεθνείς πτήσεις μετά τις 20 Φεβρουαρίου », λέει ο Butnaru, εμπορικός διευθυντής της Meshek Wings Tours Ltd.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλες πόλεις όπως το Βουκουρέστι, το Κλουτζ, η Τιμισοάρα, το Μπράσοφ και η κοιλάδα της Πραχόβα ή η ακτή της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου μπορούν να ανακτήσουν μερικούς από τους παραδοσιακούς τουρίστες τους υπογράφοντας αυτή τη συμφωνία.

«Οι Ισραηλινοί τουρίστες θέλουν να ταξιδεύουν, αλλά φέτος θα έχουν λιγότερες επιλογές. Η Ρουμανία είναι ένας από τους προορισμούς που αναζητούν οι Ισραηλινοί. Ο εγχώριος τουρισμός είναι σημαντικός, αλλά ο εισερχόμενος τουρισμός φέρνει χρήματα στη χώρα, είναι η εξαγωγή υπηρεσιών και είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου κρίσης. Οι Ισραηλινοί τουρίστες ξοδεύουν και κατά μέσο όρο 100 ευρώ ημερησίως και είναι πελάτες εστιατορίων και εμπορικών κέντρων », επισημαίνει ο Butnaru.

Πρόσθεσε ότι ένας Ισραηλινός τουρίστας ξοδεύει κατά μέσο όρο 580 ευρώ συν 100 ευρώ την ημέρα για φαγητό, ψώνια κ.λπ.

Η μέση διάρκεια μιας παραμονής στη Ρουμανία για έναν Ισραηλινό τουρίστα είναι 5 νύχτες. Συμπερασματικά, κάθε Ισραηλινός ξοδεύει περίπου 1.100 ευρώ, ένα ποσό που παράγεται από τους περισσότερους από 230.000 Ισραηλινούς επισκέπτες που επέλεξαν τη Ρουμανία το 2009 να είναι πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια λέι, οι τουρίστες από αυτήν τη χώρα κατέχουν την πρώτη θέση για έξοδα στη Ρουμανία, σύμφωνα με στοιχεία που προσφέρθηκαν από τον σύμβουλο τουρισμού .

Source