Η Ρουμανία συνομιλεί «διαβατήριο εμβολιασμού» με το Ισραήλ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρουμανία για την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου που επιτρέπει την είσοδο των τουριστών βάσει πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο σύμβουλος τουρισμού Ρουμάνου-Ισραήλ Meidan Butnar.

Το Ισραήλ έχει υπογράψει τέτοια πρωτόκολλα με την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Εσθονία, τη Γεωργία και τις Σεϋχέλλες.

“Είναι προφανές ότι η Ρουμανία πρέπει να επικεντρωθεί, φέτος, στην εισερχόμενη πλευρά, στους τουρίστες από το Ισραήλ. Το Ισραήλ βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις ως τουριστική πηγή για τη Ρουμανία, το 2018, 2019 και τους δύο πρώτους μήνες του 2020 , “Ο Butnar εξήγησε τη λογική της συμφωνίας, ανέφερε το Economica.net.

Το Ισραήλ θα επιτύχει τον στόχο εμβολιασμού του 75% του πληθυσμού σε μέγιστο 2 μήνες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία, τη Γεωργία και τις Σεϋχέλλες για τη λήψη τουριστών βάσει πιστοποιητικού εμβολιασμού – το λεγόμενο “πράσινο διαβατήριο” – και είναι σε συνομιλίες με τις κυβερνήσεις της Ρουμανίας και της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον Meidan Butnar, μεγάλες πόλεις όπως το Βουκουρέστι, το Cluj-Napoca, το Timisoara, το Brasov και η κοιλάδα Prahova ή η ρουμανική παραλία, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, θα είναι σε θέση να ανακτήσουν μερικούς από τους παραδοσιακούς τουρίστες υπογράφοντας αυτήν τη συμφωνία.

[email protected]

(Πηγή φωτογραφίας: Adrian Copos / Dreamstime.com)

Source