Η Ρωσία έστειλε 310 pars από τη Συρία για να πολεμήσει τον Haftar στη Λιβύη.

Παρά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και των δυνάμεων του Χαφτάρ, η Ρωσία άρχισε να στρατολογεί μαχητές για το Χαφτάρ πριν από δύο μήνες, μέσω τοπικών συνεργατών στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου ΑΑ από τοπικές πηγές.

Στις αιτήσεις που υπέβαλαν εκείνοι που ζούσαν στις περιοχές υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Άσαντ, επιτεύχθηκε συμφωνία με άτομα ηλικίας 20-45 με μηνιαίους μισθούς 1000-1500 δολάρια.

Οι μισθοφόροι υποβλήθηκαν σε έρευνα ασφαλείας από τις μονάδες πληροφοριών του καθεστώτος Άσαντ πριν αποσταλούν στη Λιβύη.

Όσοι πέρασαν την έρευνα έλαβαν επιταχυνόμενη στρατιωτική εκπαίδευση στις βάσεις της Ρωσίας στα Λατάκια.

Περίπου 310 μισθοφόροι που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στο πρώτο στάδιο στάλθηκαν χθες στη Λιβύη από τη βάση Himayemim στην επαρχία Latakia με στρατιωτικό φορτηγό αεροπλάνο.

Η Ρωσία είχε στείλει 300 μισθοφόρους για το Χαφτάρ στις 22 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία έστειλε περίπου 6.000 μισθοφόρους που συγκέντρωσε από περιοχές υπό το καθεστώς σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στη Λιβύη για να πολεμήσει στις τάξεις του Χαφτάρ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΙΑ

Ως αποτέλεσμα των συνεδριάσεων της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη της Ελβετίας στις 19-23 Οκτωβρίου 2020, υπογράφηκε μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και των αντιπροσωπειών από τις δυνάμεις του Haftar.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, όλοι οι ξένοι μισθοφόροι στη χώρα αποφασίστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 3 μηνών, η περίοδος αυτή έληξε στις 23 Ιανουαρίου. Στη Λιβύη, στις τάξεις του πρίτσκιου Χαλίφ Χατάρ, υπάρχουν χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι που συνδέονται με τις σουηδικές πολιτοφυλακές “Cancavid”, το Τσαντ, τη Συρία και τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας Wagner.

.Source