Η Ρωσία ανταποκρίνεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Οσάκοφ ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον για τον Σουλίβαν για τα αντίμετρα της Ρωσίας κατά των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Ρωσία θα ανταποκριθεί ανάλογα στην απέλαση δέκα Ρώσων διπλωμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. “Δέκα διπλωμάτες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα που μας στάλθηκε με αίτημα να φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. “Θα ανταποκριθούμε αναλόγως, θα προσφέρουμε δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες στη Ρωσία να εγκαταλείψουν τη χώρα”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Η Ρωσία θα δημοσιεύσει σήμερα τα ονόματα των αξιωματούχων των ΗΠΑ στον κατάλογο κυρώσεων.

Ο σύμβουλος του Πούτιν ενημερώνει τον Πρέσβη των ΗΠΑ σχετικά με τις κυρώσεις

Ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον για τον Σουλίβαν για τα αντίμετρα της Ρωσίας κατά των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία Σουλίβαν και του εξήγησε την απάντηση της ρωσικής πλευράς στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας χθες”. Είπε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν από 24 ώρες ότι θα ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο σε τυχόν νέες «παράνομες» κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και προειδοποίησε ότι τυχόν νέα μέτρα θα μειώσουν την πιθανότητα της συνόδου κορυφής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν . ,

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ακόμη και σήμερα, καθώς την κατηγορούν ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020, κακόβουλη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, με στόχο άτομα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα περιμένει να δει τι θα συμβεί στο μέτωπο των κυρώσεων προτού σχολιάσει λεπτομερώς. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η στάση του Κρεμλίνου και η ανταπόκριση στις κυρώσεις παραμένουν τα ίδια.
“Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πρόθεση επιβολής κυρώσεων, τις θεωρούμε παράνομες, εν πάση περιπτώσει, η αρχή της αμοιβαιότητας ισχύει σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Πεσκόφ. “Αμοιβαιότητα, έτσι ώστε τα συμφέροντά μας να προστατεύονται καλύτερα”, εξήγησε. “Η Ρωσία δεν θέλει οι σχέσεις της με την Ουάσιγκτον να προχωρήσουν” ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω “, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: protothema.gr

Source