Η Ρωσία δεσμεύεται να ανταποκριθεί σύντομα στις «επιθετικές» κυρώσεις των ΗΠΑ

ο πρόεδρος μας, joe biden, σχολιάζει το σχέδιό του να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, στον Λευκό Οίκο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Η Ρωσία δεσμεύθηκε την Πέμπτη να ανταποκριθεί σύντομα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι αύξησε επικίνδυνα τη θερμοκρασία αντιπαράθεσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων και κάλεσε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Μόσχα για αυτό που είπε θα ήταν μια δύσκολη συζήτηση.

Η Ουάσιγκτον επέβαλε ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων στη Ρωσία νωρίτερα την Πέμπτη για να την τιμωρήσει για φερόμενη παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ, πειρατεία στον κυβερνοχώρο, εκφοβισμό της Ουκρανίας και άλλες «κακοήθεις» πράξεις. Η Ρωσία αρνείται την ανάμιξη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι οι κυρώσεις αντιφάσκουν με τη δηλωμένη επιθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εξομαλύνει τους δεσμούς με τη Μόσχα, κάτι που είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική κλήση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις συνέπειες των εχθρικών τους βημάτων που αυξάνουν επικίνδυνα τη θερμοκρασία αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

«Αυτή η επιθετική συμπεριφορά θα λάβει αναμφίβολα μια αποφασιστική απόρριψη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει για την υποβάθμιση των διμερών μας σχέσεων. Η ευθύνη για ό, τι συμβαίνει βαρύνει αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες », είπε.

Είπε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σουλίβαν είχε ήδη κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν θα το έλεγα πριν, αλλά μπορώ να το πω τώρα: Δεν πρόκειται να είναι μια ευχάριστη συνάντηση για αυτόν», είπε.

Source