Η Ρωσία δηλώνει 20 διπλωμάτες της Τσεχικής Δημοκρατίας μη grata

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από Τσέχους διπλωμάτες να φύγουν από τη χώρα μέχρι τα τέλη 19 Απριλίου.

Η Ρωσία δηλώνει 20 διπλωμάτες της Τσεχικής Δημοκρατίας μη grata

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απελάσει 20 διπλωμάτες που εργάζονται στην Τσεχική Πρεσβεία στη Μόσχα.

Σε γραπτή δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε ότι ο Πρέσβης της Τσεχίας στη Μόσχα Vitezslav Pivonka προσκλήθηκε στο υπουργείο και έλαβε σημείωμα.

Η Pivonka δήλωσε ότι η φιλική συμπεριφορά των τσεχικών αρχών απέναντι στους υπαλλήλους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Πράγα διαμαρτυρήθηκε έντονα και είπε: “Ο Πρέσβης Pivonka ενημερώθηκε ότι 20 υπάλληλοι στην Τσεχική Πρεσβεία στη Μόσχα κηρύχθηκαν” ανεπιθύμητα άτομα “. έδαφος της Ρωσίας. ” χρησιμοποιήθηκε η έκφραση.

Σημειώθηκε επίσης ότι η τσεχική πλευρά πρέπει να καταστήσει τον αριθμό των υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα ίσο με τον αριθμό των εργαζομένων της αποστολής στη ρωσική πρεσβεία στην Τσεχία.

Χθες, ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι 18 Ρώσοι διπλωμάτες εργάστηκαν για τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών και ότι υπήρχαν σοβαρές υποψίες ότι η χώρα σχετίζεται με έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή της Νότιας Μοραβίας το 2014, και ως εκ τούτου ανακοίνωσε ότι 18 Ρώσοι Ζητήθηκε από τους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 48 ωρών.

.Source