Η Ρωσία διαδίδει ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με άλλους για να πουλήσει το εμβόλιο της

πανό99

Στην ανάρτηση στο blog του, ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Εξωτερικών Σχέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, επεσήμανε τη σημασία της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης, ειδικά στο Διαδίκτυο.

Επισημαίνοντας ότι κρατικοί ή μη κρατικοί φορείς μερικές φορές ξεπερνούν τους νόμιμους λόγους στη δημόσια διπλωματία, ο Borrell τόνισε ότι ορισμένοι παρουσιάζουν τη δική τους πορεία ως ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος και προσπαθούν να δυσφημίσουν άλλους.

πανό134

Επισημαίνοντας ότι ορισμένοι εξωτερικοί παράγοντες ξεκίνησαν ακόμη και εκστρατείες παραπληροφόρησης διαδίδοντας ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, ο Borrell έκανε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

“Για παράδειγμα, οι δυτικοί προγραμματιστές εμβολίων κοροϊδεύονται από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας. Αυτό μερικές φορές οδηγεί σε γελοίο ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε πιθήκους. Φαίνεται ότι μια τέτοια ρητορική απευθύνεται σε χώρες όπου η Ρωσία θέλει να πουλήσει το δικό της εμβόλιο Sputnik V. Οποιαδήποτε απόπειρα ενθάρρυνσης τέτοιων αβάσιμων υποψιών στην επιδημία απειλεί τη δημόσια υγεία. Τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το DAESH χρησιμοποιούν επίσης τη σύγχυση στο νέο είδος εστίας κοραναϊού για να διαδώσουν την προπαγάνδα τους. “

Δηλώνοντας ότι η μέθοδος παραπληροφόρησης δεν είναι νέα, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα χάρη στο Διαδίκτυο, είπε ο Μπόρελ, “Ορισμένα κράτη όπως η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν ενεργά τέτοιες δραστηριότητες και προσπαθούν να υπονομεύσουν τα δημοκρατικά μας συστήματα που βασίζονται σε αξίες όπως η ελευθερία, ο πλουραλισμός και ο διαχωρισμός των εξουσιών”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

.Source