“Η Ρωσία διαδίδει ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με άλλους για να πουλήσουν το εμβόλιό της”

ΑΠΟ:

Ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξωτερικές σχέσεις και την πολιτική ασφάλειας, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία κατέφυγε σε παραπληροφόρηση σχετικά με άλλα εμβόλια που αναπτύχθηκαν για την πώληση του εμβολίου της.

ΑΠΟ:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Στην ανάρτηση στο blog του, ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Εξωτερικών Σχέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, επεσήμανε τη σημασία της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης, ειδικά στο Διαδίκτυο.

Επισημαίνοντας ότι κρατικοί ή μη κρατικοί φορείς μερικές φορές ξεπερνούν τους νόμιμους λόγους στη δημόσια διπλωματία, ο Borrell τόνισε ότι ορισμένοι παρουσιάζουν τη δική τους πορεία ως ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος και προσπαθούν να δυσφημίσουν άλλους.

Επισημαίνοντας ότι ορισμένοι εξωτερικοί παράγοντες ξεκίνησαν ακόμη και εκστρατείες παραπληροφόρησης διαδίδοντας ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, ο Borrell έκανε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

“Για παράδειγμα, οι δυτικοί προγραμματιστές εμβολίων κοροϊδεύονται από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας. Αυτό μερικές φορές οδηγεί σε γελοίο ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε πιθήκους. Φαίνεται ότι μια τέτοια ρητορική απευθύνεται σε χώρες όπου η Ρωσία θέλει να πουλήσει το δικό της εμβόλιο Sputnik V. Οποιαδήποτε απόπειρα ενθάρρυνσης τέτοιων αβάσιμων υποψιών στην επιδημία απειλεί τη δημόσια υγεία. Κορωνοϊός χρησιμοποιεί τις συγχύσεις στην επιδημία. “

Δηλώνοντας ότι η μέθοδος παραπληροφόρησης δεν είναι νέα, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα χάρη στο Διαδίκτυο, είπε ο Μπόρελ, “Ορισμένα κράτη όπως η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν ενεργά τέτοιες δραστηριότητες και προσπαθούν να υπονομεύσουν τα δημοκρατικά μας συστήματα που βασίζονται σε αξίες όπως η ελευθερία, ο πλουραλισμός και ο διαχωρισμός των εξουσιών”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source