Η Ρωσία εμβολιάζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά του COVID-19

Περισσότεροι από 800 χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής έναντι κοροναϊού και έχουν αποσταλεί περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Ρωσία, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί το εμβόλιο Sputnik V στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων COVID-19 στον κόσμο και θέτει μεγάλες ελπίδες σε πολλά εμβόλια που σκοπεύει να παράγει.

Το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο ήδη άρχισε να παρέχει η Ρωσία σε άλλες χώρες, χορηγείται σε δύο δόσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν διαφορετικά συστατικά, σε απόσταση 21 ημερών.

Η Ρωσία έστειλε 300 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου στην Αργεντινή την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας απογοήτευση στο σπίτι, με μερικούς ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι πρέπει να διατίθενται περισσότερες λήψεις.

Σήμερα η Ρωσία ανέφερε 26.301 νέα υπόθεση coronavirus, αυξάνοντας το συνολικό φορτίο της σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια 200 χιλιάδες.

Οι αρχές δήλωσαν ότι 447 άτομα είχαν πεθάνει τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο αριθμό θανάτων να φτάνει τις 58 χιλιάδες.

Source