Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στην ΕΕ για τη φυλάκιση του Ναβάλνι.

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου, αναφέρθηκε ότι η απόφαση που ελήφθη με το πρόσχημα της «συνθέσεως» στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δημιούργησε «απογοήτευση» και επεσήμανε ότι η ΕΕ στρέφεται σε «μη λειτουργικές» κυρώσεις να ξανασκεφτούμε την πίεση και τις κυρώσεις στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η δήλωση σημείωσε ότι η εν λόγω απόφαση ήταν “επαναλαμβανόμενο λανθασμένο βήμα”, τονίζοντας ότι οι εκκλήσεις για απελευθέρωση του Ναβάλνι ήταν “παράνομες” και “παράλογες”. “Αυτός ο Ρώσος πολίτης κρίθηκε ένοχος από το ρωσικό δικαστήριο στη χώρα μας για οικονομική εγκλήματα. ” χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Η δήλωση επεσήμανε ότι η ΕΕ δεν θέλει να συμμορφωθεί με την ηθική στις διακρατικές σχέσεις. στο πλαίσιο της αρχής της μη παρέμβασης στις επιχειρήσεις τους και της αυστηρής τήρησης του διεθνούς δικαίου. ” συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, δήλωσε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ότι η Ρωσία έχει γίνει αυταρχική και απομακρύνεται από την ΕΕ.

“Όσον αφορά την κατάσταση του Ναβαλνί, κάναμε μια πολιτική απόφαση να επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων για τη σύλληψη και την τιμωρία του”, δήλωσε ο Μπόρελ. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Εξηγώντας ότι για αυτά τα περιοριστικά μέτρα, η ΕΕ ξεκίνησε για πρώτη φορά το παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Δεκέμβριο του 2020, ο Borrell δήλωσε ότι η διαδικασία για την προετοιμασία των κυρώσεων είχε αρχίσει, έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις και τα μέτρα αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα σε μία εβδομάδα.

.Source