Η Ρωσία ετοιμάζεται να απελάσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο μετανάστες

Ο Ρώσος υφυπουργός Εσωτερικών Αλεξάντρ Γκορόβιτς ανακοίνωσε σχέδια απέλασης περισσότερων από 1 εκατομμύριο “παράνομων” μεταναστών που ήρθαν στη Ρωσία από χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Στην ομιλία του στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της CIS, ο Γκορόβοι υποστήριξε ότι οι χώρες της ΚΑΚ πρέπει να πάρουν πίσω τους πολίτες τους που ήταν παράνομα στη Ρωσία.

Δηλώνοντας ότι οι εν λόγω μετανάστες θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τη Ρωσία έως τις 15 Ιουνίου, ο Γκορόβοι είπε: “Επί του παρόντος, έχετε πολλούς πολίτες που είναι παράνομα στη Ρωσία. Εάν δεν φύγουν, θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με απέλαση και να απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία.” μίλησε.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, 332 χιλιάδες μετανάστες στη χώρα που φέρονται να είναι παράνομοι είναι το Ουζμπεκιστάν, 247 χιλιάδες είναι το Τατζικιστάν, 152 χιλιάδες είναι η Ουκρανία, 120 χιλιάδες είναι το Αζερμπαϊτζάν, 115 χιλιάδες είναι το Κιργιζιστάν, 61 χιλιάδες είναι Αρμενία, 56 χιλιάδες είναι Μολδαβία και 49 χιλιάδες πολίτες του Καζακστάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στις 8 Απριλίου ότι ο αριθμός των μεταναστών στη Ρωσία μειώθηκε σημαντικά λόγω του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19).

.Source