Η Ρωσία θα παράγει εφάπαξ εμβόλιο «ελαφρού» δόσης

Ενώ οι συζητήσεις σχετικά με την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης συνεχίζονται στον κόσμο λόγω της ανεπαρκούς ικανότητας εμβολίου, η Ρωσία ανέβασε τα μανίκια της για ένα «ελαφρύ» εμβόλιο μίας δόσης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εργάζονται για την «ελαφριά» έκδοση μίας δόσης του εμβολίου Sputnik V που ανέπτυξε, ενώ έγιναν συζητήσεις για την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης λόγω ανεπαρκούς ικανότητας εμβολίου κατά της ταχέως εξάπλωσης της επιδημίας του ιού της κορώνας.

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δόθηκε η απαραίτητη άδεια για την έναρξη μελετών για ένα εμβόλιο μίας δόσης σήμερα, στη Μόσχα και στο St. Δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα κλινικών μελετών στις οποίες 150 εθελοντές συμμετείχαν στην Αγία Πετρούπολη, τα αποτελέσματα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Στις προηγούμενες δηλώσεις, κοινοποιήθηκε ότι το “Sputnik Light” έχει ταχύτερο αποτέλεσμα, αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο. Στο κύριο εμβόλιο δύο δόσεων Sputnik V, η ανοσία κατά του ιού αποκτάται εντός 42 ημερών. Στη Ρωσία, η πρακτική εμβολιασμού με το Sputnik V εισήχθη τον Δεκέμβριο. Λέγεται ότι μέχρι τώρα 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ο Kirill Dimitriyev, πρόεδρος του κρατικού ταμείου άμεσων επενδύσεων που είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση και την εμπορία του εμβολίου του ιού της κορώνας, δήλωσε ότι το «ελαφρύ» εμβόλιο θα μπορούσε να είναι μια «προσωρινή» λύση σε χώρες με μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, απευθύνοντας σε χώρες που προσπαθούν να «σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές» στον αγώνα κατά του ιού της κορώνας. δήλωσε ότι μπορούσε.

Ο Dimitriyev πρόσθεσε ότι το Sputnik V θα συνεχίσει να είναι το κύριο εμβόλιο που χρησιμοποιείται στη Ρωσία.

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Corona, τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στην ικανότητα εμβολίου των χωρών έφεραν συζητήσεις όπως η καθυστέρηση της δεύτερης δόσης ή η μείωση της ποσότητας της δόσης. Οι χώρες που δεν έχουν επαρκή ικανότητα εμβολίου στοχεύουν στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων και στην ανακούφιση του βάρους στα συστήματα υγείας εφαρμόζοντας την πρώτη δόση σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με τέτοια μέτρα.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V θα παρέχει λιγότερες από δύο δόσεις προστασίας, αλλά θα εξακολουθήσει να φτάνει το ποσοστό προστασίας 85%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Gamaleya Institute, το οποίο παράγει Sputnik V, το εμβόλιο Sputnik V παρέχει «προστασία άνω του 91%» μετά από δύο δόσεις χορήγησης. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ σημείωσε ότι η προστασία που παρέχεται από την πρώτη δόση Sputnik V διαρκεί 3-4 μήνες.

Source