Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι οι θάνατοι από κοροναϊούς … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊκούς στην επικράτειά της ήταν τρεις φορές υψηλότερος από ό, τι είχε αμφισβητηθεί προηγουμένως από έναν αριθμό ειδικών.

Αν και ο κυβερνητικός ιστότοπος ανέφερε “μόλις” 55.265 θανάτους από τον Κόβιντ-19 σε μια χώρα 147 εκατομμυρίων, η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (ROSSTAT) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 229.700 από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο. , քան πάνω από το 81% είχαν σίγουρα μολυνθεί με τον κοροναϊό.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 186.000 Ρώσοι πέθαναν από το Covid-19 κατά την ίδια περίοδο και η Ρωσία ανέβηκε αμέσως στην τρίτη θέση στον κόσμο, πίσω από μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες (334.836) και τη Βραζιλία (191.570).

Για μήνες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καυχιόταν για χαμηλό αριθμό θανάτων από το λεγόμενο Sars-Kov-2 στη χώρα του, ισχυριζόμενος στις αρχές Δεκεμβρίου ότι η Ρωσία είχε διαχειριστεί την επιδημία πολύ καλύτερη από τις δυτικές χώρες. Από την αρχή της κρίσης, ωστόσο, Ρώσοι εμπειρογνώμονες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι διέκοψε σκόπιμα την εξάπλωση του ιού στη χώρα για λόγους επικοινωνίας. Οι ρώσοι αξιωματούχοι υγείας έχουν τεκμηριώσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια μολύνσεις από το ξέσπασμα, κατατάσσοντας τη Ρωσία τέταρτη στον κόσμο.

Η έκθεση κατέγραψε μόνο τους θανάτους για τους οποίους η νεκρολογία επιβεβαίωσε ότι συνέβησαν λόγω του Covid-19. Σύμφωνα με τη ROSSTAT, 25.788 άτομα πέθαναν μετά από μόλυνση από το SARS-CoV-2 μόνο τον Νοέμβριο. Και παρόλο που η Ρωσία πλήττεται από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, οι αρχές αρνούνται να επιβάλουν νέο αποκλεισμό για την προστασία της οικονομίας, λέγοντας ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι υψηλό και ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik είναι αποτελεσματικό.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που αγνοούν τους κανόνες του κοινωνικού αποκλεισμού, και τις τελευταίες εβδομάδες ένα νέο ξέσπασμα πλημμύρισε νοσοκομεία που δεν χρηματοδοτούνται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία ξεκίνησε ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού για εργαζόμενους υψηλού κινδύνου ηλικίας 18-60 ετών χωρίς την υποκείμενη ασθένεια. Το Σαββατοκύριακο έδωσε το πράσινο φως για εμβολιασμούς για πολίτες άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Gamaleya, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, έχουν δοθεί περίπου 700.000 δόσεις μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, μόνο το 38% των Ρώσων σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Πηγή: lifo

Source