Η Ρωσία παρουσιάζει την “ιπτάμενη” αμφίβια δεξαμενή της, η οποία πέφτει με αλεξίπτωτο και κολυμπά για 7 ώρες (βίντεο)

Η Ρωσία παρουσιάζει το Sprut-SDM1. Η “ιπτάμενη” αμφίβια δεξαμενή του, η οποία πέφτει με αλεξίπτωτο, μπαίνει στο νερό.

Η Ρωσία εισήγαγε τη νέα της δεξαμενή μάχης Sprut-SDM1, η οποία φαίνεται να έχει ληφθεί από ένα βιντεοπαιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή είναι το πιο προηγμένο σούπερ δεξαμενόπλοιο στον κόσμο · η κύρια αποστολή του είναι να καταστρέψει τα εχθρικά τανκ με ένα πυροβόλο 125 mm 2A75M, το οποίο διαθέτει επίσης ένα σύστημα πυροδότησης πολλαπλών ρόλων Sosna-U, το οποίο εξοπλίζει επίσης την δεξαμενή μάχης T-72B3. ,

Η ιδιαιτερότητα αυτού του θηρίου, που το ξεχωρίζει από τους προκατόχους του, τις αμερικανικές δεξαμενές, είναι ότι μπορεί να είναι αερομεταφερόμενο, αλλά μπορεί επίσης να είναι αμφίβιο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Sprut-SDM1 υπερβαίνει την υπό κατασκευή αμερικανική πυρηνική δύναμη υπό κατασκευή. Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι αυτή η στρατιωτική εφεύρεση δίνει στις ρωσικές δυνάμεις ένα βασικό πλεονέκτημα στο ΝΑΤΟ.

Το Sprut-SDM1 μπορεί να αλεξίπτωτο με τον εχθρό, να κολυμπά στο νερό για έως και 7 ώρες.

Νωρίτερα, ο στρατός των ΗΠΑ έχτισε τον δικό του συνεργάτη, το M551 Sheridan.

Το M551 Sheridan εισήχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ωστόσο, ο Sheridan ήταν πολύ ελαφρύς για αντίποινα, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία του.

Καταργήθηκε σταδιακά μετά τη χρήση του στις ζούγκλες του Βιετνάμ, όπου η θερμότητα και η υγρασία κατέστησαν τις μηχανές του άχρηστες, αν και αργότερα είχε αντίκτυπο στον Παναμά – τον πόλεμο του Κόλπου.

Πολλοί το θεωρούσαν αποτυχία και τελικά αποσύρθηκαν το 2004.

Πηγή: gazzetta.gr

Source