Η Ρωσία, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, καταλαμβάνει κοκαΐνη, συλλαμβάνει εμπόρους

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε την Τρίτη ότι είχε συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ για την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και τη διάλυση ενός διεθνούς δακτυλίου διακίνησης ναρκωτικών.

Σε μια σπάνια δήλωση για τη συνεργασία επιβολής του νόμου μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, το FSB δήλωσε ότι είχε κατασχεθεί 330 κιλά κοκαΐνης – κυρίως στην περιοχή της Μόσχας – σε κοινή επιχείρηση με την Υπηρεσία Επιβολής του Ναρκωτικού (DEA) του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. έτος.

Ανέφερε ότι η κοινή επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στην Αγία Πετρούπολη τον Μάιο, βοήθησε στον εντοπισμό και την κράτηση μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε λαθραία κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και τη Ρωσία.

Το FSB είπε ότι η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε θα μπορούσε να πωληθεί για περίπου 1 δισεκατομμύριο ρούβλια (13,6 εκατομμύρια δολάρια).

Οι διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, τεταμένες από ζητήματα που κυμαίνονται από τη σύγκρουση στη Συρία έως τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Μόσχα παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ωστόσο, οι χώρες συνεχίζουν να συνεργάζονται για διεθνή ασφάλεια και άλλα παγκόσμια ζητήματα.

Η DEA και η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

(Reuters)

Source