Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία με εκατοντάδες στρατιώτες και οχήματα

Η Ρωσία συνέχισε να ενισχύει την παρουσία της εντός και γύρω από το Hasakah, το οποίο καταλαμβάνεται από την τρομοκρατική οργάνωση YPG / PKK στη βορειοανατολική Συρία, αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών σε 1000.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, η Ρωσία επιτάχυνε τη συσσώρευση βάσεων και άλλων στρατιωτικών σημείων στην επαρχία Hasakah στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη για τον τελευταίο μήνα.

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ο ρωσικός στρατός έστειλε αεροσκάφη μεταφοράς από την αεροπορική βάση Hmeymim στη Λατάκια σε εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς φορτηγών και φορτηγά εφοδιαστικής στην περιοχή Hasame Qamishli.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτών έφτασαν στην περιοχή Qamishli από τα Λατάκια, μαζί με 2 μαχητικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Οι στρατιώτες τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο Qamishli και στην κοντινή ρωσική βάση, υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Άσαντ.

Μετά τις ενισχύσεις, ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που σταθμεύουν μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο διπλασιάστηκε σε 1000.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΡΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η Ρωσία συγκέντρωσε 1200 άτομα από τις ομάδες που βρίσκονταν στις τάξεις του καθεστώτος σε διάφορες περιοχές της χώρας και τις οποίες υποστήριζε ειδικά, στο αεροδρόμιο Qamishli.

Οι Ρώσοι διοικητές εκπαιδεύουν στρατιώτες καθεστώτος, χωρισμένους σε ομάδες 300 ατόμων, σε περιοχές όπως βαριά όπλα και σκοπευτές.

Η προπόνηση ξεκινά νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Qamishli, κάθε ομάδα διοικείται από 3 Ρώσους στρατιώτες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το YPG της Τουρκίας / 9 Οκτωβρίου 2019 εναντίον του PKK την άνοιξη ξεκίνησε την Ειρηνευτική Επιχείρηση, ορισμένες βάσεις που αδειάστηκαν από αμερικανικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία διευθετήθηκαν από ρωσικές δυνάμεις.

Έκτοτε, η Ρωσία ενίσχυσε την παρουσία της αυξάνοντας τον αριθμό των βάσεων και των φυλάκων στις κατεχόμενες περιοχές YPG / PKK ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Υπάρχουν συνολικά 18 βάσεις και φυλάκια σε περιοχές που καταλαμβάνονται από τρομοκράτες YPG / PKK στις περιοχές Hasakah, Raqqa της Ρωσίας και στις περιοχές Manbij και Aynularab (Kobani) στο Χαλέπι.

Μετά την Επιχείρηση Ειρήνη Άνοιξη, ο ρωσικός στρατός έκανε πολλές προσπάθειες να φθάσει σε πετρελαιοπηγές Ρουμέιλαν στα ανατολικά του Καμίσλι, αλλά ο αμερικανικός στρατός εμποδίστηκε

Η αυξανόμενη οχύρωση της Ρωσίας αναμένεται να επιβαρύνει τις στρατιωτικές ισορροπίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΣΕΚ

Ενώ το YPG / PKK συνεχίζει την κατοχή του σε ολόκληρη τη Χασάκα, το καθεστώς του Άσαντ ελέγχει το Κέβκεπ Βουνό, τη μονάδα ασφαλείας και την 156η Ταξιαρχία στο κέντρο της πόλης.

Και πάλι στο κέντρο του Qamishli, υπάρχει ένα αεροδρόμιο που ανήκει στο καθεστώς, μια στρατιωτική ταξιαρχία και μια μονάδα ασφαλείας.

Ορισμένα κρατικά ιδρύματα στην επαρχία Hasakah λειτουργούν επίσης από το καθεστώς του Άσαντ.

.Source