“Η ρύπανση των πληροφοριών για τον εμβολιασμό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”

Διεθνές Πανεπιστήμιο Κύπρου (CIUΒοηθός Μέλους Σχολής Φαρμακευτικής. Ανάδοχος Δρ. Ender Volkan Cinar, Κορωνοϊός Επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές παραπλανητικές και μερικές φορές τρομακτικές πληροφορίες σχετικά με τη μόλυνση σχετικά με τα εμβόλια και είπε: «Αυτή η παραπληροφόρηση είναι δυστυχώς ικανή να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σημειώνοντας ότι το εμβόλιο που παράγεται από την εταιρεία Sinovac της Κίνας περιέχει εξασθενημένο ιό, ο Çınar δήλωσε ότι η εν λόγω μέθοδος παραγωγής εμβολίων είναι διαθέσιμη σε πολλά εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην αγορά.

Άστ. Ανάδοχος Δρ. Ο Çınar υπογράμμισε ότι η κύρια πληροφοριακή ρύπανση αυτή τη στιγμή σχετίζεται με τα εμβόλια που βασίζονται στο MRNA που παράγονται από τις εταιρείες Pfizer / biontech και Moderna και συνεχίστηκε ως εξής:

«Δεδομένου ότι το μόριο mRNA είναι ένα πολύ ευαίσθητο μόριο, πρέπει να φυλάσσεται σε κρύο περιβάλλον. Αυτό το μόριο εισέρχεται στα κύτταρα μας και επιτρέπει την κωδικοποίηση της ιικής πρωτεΐνης ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες του ιού. Το Mrna δεν εισέρχεται στον πυρήνα του κυττάρου και δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με το DNA του ατόμου. Με άλλα λόγια, προσεγγίσεις όπως αυτά τα εμβόλια μπορούν να αλλάξουν τα γονίδια μας δεν αντικατοπτρίζουν την επιστημονική αλήθεια. “

Σημειώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων είναι περίπου 95 τοις εκατό, Çınar, Κορωνοϊός Δήλωσε ότι η προστασία του από την ασθένειά του είναι πολύ υψηλή.

“Ο ΕΜΒΟΛΟΣ ΠΡΟΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΙΑ”

Άστ. Ανάδοχος Δρ. Ο Çınar, δίνοντας τις πληροφορίες ότι πρέπει να δοθούν δύο δόσεις εμβολίου σε διαστήματα μερικών εβδομάδων για προστασία, είπε: “Γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο αποτρέπει την ασθένεια, αλλά μεταξύ των ζητημάτων που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι εάν οι εμβολιασμένοι θα μεταδώσουν αυτόν τον ιό σε άλλους, εάν είναι μολυσμένοι”.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Çınar δήλωσε ότι ακόμη και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί προτιμάται να ακολουθούν τον κανόνα της μάσκας και της απόστασης όταν συναντιούνται με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και το δεύτερο άγνωστο είναι για το πόσο θα διαρκέσει η προστασία του εμβολίου. Ο Çınar είπε: «Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι μερικούς μήνες, ένα χρόνο ή μια ζωή. Θα το δούμε με τις μελέτες. Ελπίζω ότι όλοι οι άνθρωποι μας θα φροντίσουν να εμβολιαστούν », είπε.

.Source