Η Σαουδική Αραβία ζητά προσφορές για σημαντικό εργοστάσιο αφαλάτωσης SWRO

Η Saudi Water Partnership Company (SWPC) έχει εκδώσει αιτήσεις για πιστοποίηση (RFQs) για την ανάπτυξη ανεξάρτητης μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Ras Mohaisen του βασιλείου.

Βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νότια της Μέκκας στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στη Δυτική Επαρχία, το Ras Mohaisen Independent Water Project θα σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία αφαλάτωσης αντίστροφης όσμωσης θαλασσινού νερού (SWRO) και θα περιλαμβάνει όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

Με την ολοκλήρωση, το νέο IWP θα έχει συνολική ικανότητα επεξεργασίας 300.000 cu m την ημέρα, δήλωσε μια δήλωση από το SWPC. Η ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του έργου έχει οριστεί ως 2024, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την SWPC, συνολικά 44 εταιρείες έχουν εκφράσει τα ενδιαφέροντά τους για το βασικό έργο SWRO

με επικεφαλής τους Γάλλους βαρέων βαρών Ένγκι, Βέοια και Σαούρ Σας (Γαλλία). Hydro Industries (ΗΒ); Marubeni (Ιαπωνία); J&P και Archirodon (Κύπρος); Essar Power και VA Tech Wabag (Ινδία); Strukton (Ολλανδία) εκτός από τις μεγάλες ισπανικές βιομηχανικές εταιρείες – GS Inima Environment, Acciona Agua, Aqualia και Cobra.

Από αυτούς τους EOI, 21 προέρχονται από εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα περιφερειακής κοινής ωφέλειας Acwa Power, της τοπικής μονάδας της κορεατικής οικοδόμησης Posco καθώς και των Marafiq, Sajco, AlSharif Group, Nesma, AlKawther Industries, Mowah Company και Consolidated Contractors Company.

Επίσης, μερικοί παίκτες του GCC όπως το Metito Utilities και το Utico (UAE) Η Orascom Construction και η Elsewedy (Αίγυπτος) και η Lamar Holding με έδρα το Μπαχρέιν βρίσκονται στον αγώνα, σύμφωνα με το SWPC.

Μετά την υποβολή προσφορών, ο κερδισμένος όμιλος, μέσω μιας εταιρείας έργου που πρόκειται να ενσωματωθεί, θα ανέπτυξε το έργο και θα πουλούσε ολόκληρη τη χωρητικότητα και την παραγωγή στην εταιρεία με παραχώρηση 25 ετών σύμφωνα με μια συμφωνία αγοράς νερού, ανέφερε.

Η KPMG Al Fozan & Partners έχει προστεθεί ως επικεφαλής και χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ ο Eversheds Sutherland (International) είναι ο νομικός σύμβουλος και ο WSP ο τεχνικός σύμβουλος.Υπηρεσία ειδήσεων TradeArabia

.Source