Η Σαουδική Αραβία ζητά προσφορές για σημαντικό εργοστάσιο αφαλάτωσης SWRO

Η Saudi Water Partnership Company (SWPC) έχει εκδώσει αιτήσεις για πιστοποίηση (RFQs) για την ανάπτυξη ανεξάρτητης μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Ras Mohaisen του βασιλείου.

Βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νότια της Μέκκας στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στη Δυτική Επαρχία, το Ras Mohaisen Independent Water Project θα σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία αφαλάτωσης αντίστροφης όσμωσης θαλασσινού νερού (SWRO) και θα περιλαμβάνει όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

Με την ολοκλήρωση, το νέο IWP θα έχει συνολική ικανότητα επεξεργασίας 300.000 cu m την ημέρα, δήλωσε μια δήλωση από το SWPC. Η ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του έργου έχει οριστεί ως 2024, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την SWPC, συνολικά 44 εταιρείες έχουν εκφράσει τα ενδιαφέροντά τους για το βασικό έργο SWRO

με επικεφαλής τους Γάλλους βαρέων βαρών Ένγκι, Βέοια και Σαούρ Σας (Γαλλία). Marubeni (Ιαπωνία); J&P International και Archirodon (Κύπρος); Strukton (Ολλανδία) εκτός από τις μεγάλες ισπανικές βιομηχανικές εταιρείες – GS Inima Environment, Acciona Agua, Aqualia και Cobra.

Από αυτούς τους EOI, 21 προέρχονται από εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα περιφερειακής κοινής ωφελείας Acwa Power, της Σαουδικής μονάδας κατασκευαστή της Κορέας Posco, Marafiq, Sajco, AlSharif Group, Nesma, Advanced Water Technology, AlKawther Industries, Mowah Company και Consolidated Contractors Company.

Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο έργο θα παρέχεται από το δίκτυο υψηλής τάσης της Saudi Electricity Company, δήλωσε δήλωση της SWPC.

.Source