Η σεξιστική συμπεριφορά θα οδηγήσει τώρα στη δικαιοσύνη (VIDEO)

Από τη Δήμητρα Μακρυγιάννη

Ο σεξισμός αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα στην Κύπρο. Το φαινόμενο, το οποίο άρχισε να κερδίζει δυναμική τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στα κοινωνικά μέσα, θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη μετά την επιβολή του νόμου. Από τώρα και στο εξής, οι εγκληματίες θα λογοδοτούν για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.

Annita Dimitriou – Μέλος του Κοινοβουλίου για το DISY
Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, ειδικά κατά της παρενόχλησης των γυναικών στην Κύπρο · πρέπει να πούμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κοπεί, να ταπεινώσει, να προσβάλει ή να ταπεινώσει ένα άτομο απλώς και μόνο επειδή μπορεί ή επιτρέπεται να αναπαραχθεί με αυτόν τον τρόπο. στερεότυπα և προκαταλήψεις.

Ο νόμος που ποινικοποιεί τη σεξιστική συμπεριφορά προβλέπει φυλάκιση ενός έτους, πρόστιμο κάτω των 5.000 ευρώ ή και τα δύο.

Η κυπριακή αστυνομία αναλαμβάνει ενεργή δράση, καθώς τα θύματα θα μπορούν να υποβάλουν καταγγελία, η οποία στη συνέχεια θα εξεταστεί, και εάν επιβεβαιωθεί, θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες όπου εργάζονται οι εγκληματίες στοχεύουν επίσης τον νόμο κατά του σεξισμού.

Σύμφωνα με το νόμο, η ποινική ευθύνη θα επιβληθεί επίσης σε ιδιωτικά νομικά πρόσωπα με πρόστιμα 5.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ο σεξισμός θεωρείται δημόσια ή ιδιωτική σεξιστική συμπεριφορά εναντίον ενός συγκεκριμένου ατόμου ή ομάδας ατόμων, που αποτελείται από μια πράξη, χειρονομία, γραπτή ή προφορική λέξη που προορίζεται να βλάψει το θύμα λόγω του φύλου του.

Source