Η Σκωτία ετοιμάζεται για ένα νέο αποκλεισμό μέχρι την άνοιξη ակը Η κατάσταση σε διεθνές επίπεδο

Η Σκωτία αναμένεται να εισέλθει σε έναν νέο αποκλεισμό, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη, γράφει σήμερα η The Times

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Πρωθυπουργός του Κράτους, Νίκολας Στέρζον, συγκάλεσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, και ζήτησε ένα Κοινοβούλιο της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τους Times, το άνοιγμα των σχολείων θα αναβληθεί έως τις 18 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζον Ονσον αξιολόγησε χθες ότι μπορεί να είναι απαραίτητο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, καθώς οι περιπτώσεις του νέου κοροναϊού συνεχίζουν να αυξάνονται. Ωστόσο, ο John Onson αναπτύσσει μια πολιτική υγείας για την Αγγλία, ενώ στη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία, οι κανονισμοί καθορίζονται από τις τοπικές αρχές.

Τα κρούσματα φαίνεται να επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέρει λόγω μιας νέας, πιο μεταδοτικής έκδοσης. 54,990 SARS-CoV-2 λοιμώξεις αναφέρθηκαν στη χώρα την Κυριακή. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών από το COVID-19 ξεπέρασε τους 75.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Ινστιτούτο Μολυσματικών Νόσων του Robert Koch τη Δευτέρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9.847 τις τελευταίες 24 ώρες σε 1.775.513. Ταυτόχρονα, 302 ασθενείς πέθαναν από το COVID-19 και ο αριθμός των θανάτων από τη νέα επιδημία κοραναϊού, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έφτασε τους 34.574 θανάτους.

Το Υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 9.412 περιπτώσεις SARS-CoV-2 είχαν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό στη Λατινική Αμερική σε 1.675.820. Ταυτόχρονα, 200 ασθενείς με KOVID-19 σκοτώθηκαν και μέχρι στιγμής ο αριθμός των θανάτων από την επιδημία των Άνδεων έφτασε τους 43.965.

Οι αρχές στη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύουν δημόσιες ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα, επεκτείνοντας μέτρα κοινωνικής απόστασης στην μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, καθώς έχουν αναφερθεί περισσότερες από 1.000 νέες περιπτώσεις κοροναϊού.

Η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης, τα οποία οι αρχές αποκαλούν το τρίτο κύμα της επιδημίας – μια απότομη αύξηση των θανάτων. Τις τελευταίες 24 ώρες, αναφέρθηκαν 1.020 θάνατοι από 19 περιπτώσεις SARS-CoV-2 և COVID-19. Σύμφωνα με το Γραφείο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA), οι επιδημίες σκότωσαν 981 άτομα από συνολικά 64.264 λοιμώξεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός των ασθενών με κρίσιμη κατάσταση είναι επί του παρόντος 351 (-4 σε σύγκριση με τον προηγούμενο).

Η ιαπωνική κυβέρνηση απώνης συζητά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο երեք τρία γειτονικά κράτη, πιθανώς μέσα σε μια εβδομάδα, ανέφερε σήμερα η Fuji TV καθώς νέες περιπτώσεις κοροναϊού αυξάνονται γρήγορα, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

Στις 31 Δεκεμβρίου, η απώνια της Ιαπωνίας κατέγραψε ρεκόρ 4.520 περιπτώσεων SARS-CoV-2, όταν οι τοπικές αρχές στους γειτονικούς νομούς της πρωτεύουσας κάλεσαν την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχάιντ Σούγκα, ωστόσο, έχει αντισταθεί στις εκκλήσεις να διατηρηθεί η οικονομία. Αναμένεται να δώσει την πρώτη συνέντευξη Τύπου του έτους, ενώ εάν κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα είναι η δεύτερη μετά την άνοιξη.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Λιβύης δήλωσε την Κυριακή ότι επιβεβαίωσε 670 κρούσματα SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε 101.414. Ταυτόχρονα, 23 ασθενείς με COVID-19 πέθαναν, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων από τη νέα επιδημία κοραναϊού στη Βόρεια Αφρική σε 1.510. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία δεν θεωρείται ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, όπου το χάος κυριαρχούσε από το 2011.

Πηγή: KYPE

Source