Η σκόνη μπαίνει στην ατμόσφαιρα. Συννεφιά … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η υψηλή χαμηλή αρτηριακή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Θα υπάρξει περιστασιακή λεπτή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Οι περιοχές της ανατολής θα αντικατασταθούν από μεσαία έως ψηλά σύννεφα σήμερα. Ο άνεμος είναι άνεμος από βορειοανατολικά προς νοτιοανατολικά, ελαφρύς έως μεσαίος, 3 έως 4 Μποφόρ, αλλά προσωρινά άνεμος σε παράκτιες περιοχές, ισχυρός πάνω από τον μέσο όρο, 4 έως 5 μέτρα Το ποιος θα είναι λίγο χάος, αλλά ανατολικά և τοπικά από βορρά և νότο έως և χάος. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 23 βαθμούς στη δυτική ακτή, 22 στη στεριά στην υπόλοιπη ακτή και στα ψηλά βουνά – περίπου 14 βαθμούς.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός στην αρχή, αλλά αργότερα θα είναι κυρίως νεφελώδης με ψηλά σύννεφα. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός-βορειοανατολικός, τοπικά προς νοτιοανατολικά, γενικά ελαφρύς, έως 3 μποφόρ, αλλά προσωρινά στην ακτή, κατά μέσο όρο, 3 έως 4 μποφόρ. Αυτός που θα είναι λίγο χάος στον ποταμό λεκάνη απορροής μέχρι μια ελαφρώς ταραχώδη παράκτια περιοχή Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 8 βαθμούς στην ενδοχώρα, περίπου 12 στην ανατολική-νοτιοανατολική ακτή, κατά περίπου 10 στην υπόλοιπη ακτή και κατά περίπου 4 βαθμούς στα ψηλότερα βουνά, όπου μπορεί να εμφανιστούν τοπικοί παγετοί.

Την Τετάρτη, την Ημέρα των Θεοφανίων, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ψηλά σύννεφα. Κυρίως καθαρός, τοπικά συννεφιασμένος καιρός θα παρατηρηθεί στα βουνά την Πέμπτη το απόγευμα. Θα είναι πολύ θολό το βράδυ. Την Παρασκευή, συνήθως ο καιρός θα αντικατασταθεί από μεσαία έως ψηλά σύννεφα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να αλλάξει σημαντικά σε τρεις ημέρες, πολύ πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Source