Η Σλοβακία περνάει δραματική τελευταία ημέρα για να πάρει την τελική θέση – Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA ​​2023 European Pre-Qualifiers 2021

MUNICH (Γερμανία) – Η Σλοβακία κέρδισε την τελική θέση στον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIBA ​​Basketball 2023 European Pre-Qualifiers καθώς επέζησαν μιας δραματικής τελευταίας ημέρας, το Σάββατο.

Ο Βλαντιμίρ Μπρόντζιανσκι ανέβηκε για το έθνος του με 28 πόντους στον αποφασιστικό θρίαμβο του 77-73 έναντι του Κοσσυφοπεδίου για να αρνηθεί τους φιλοξενούμενους, στην Πρίστινα, στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Η Σλοβακία έπεσε στο σκορ 23-15 μετά το αρχικό τρίμηνο, αλλά αντέδρασε και χρησιμοποίησε ένα ξόρκι 14-4 στην τελευταία περίοδο για να κερδίσει τον έλεγχο καθώς πήρε τη σημαντική νίκη. Ο Ντάρνταν Μπερίσα είχε 24 πόντους μάταια για το Κοσσυφοπέδιο καθώς έχασε ένα μέρος για να συνεχίσει τα όνειρά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εν τω μεταξύ, η Ισλανδία ολοκλήρωσε την πέμπτη νίκη του στον Όμιλο Β με μια σκληρή νίκη 86-84 επί του Λουξεμβούργου, που είχε τις δικές του φιλοδοξίες να προχωρήσει την τελευταία ημέρα.

Ο Όλιβερ Βουτζάκοβιτς οδήγησε μια αντεπίθεση από 15 πόντους κάτω με μια ομάδα με 20 πόντους πριν η ομάδα του έφτασε σύντομα καθώς η Ισλανδία οδήγησε στη νίκη πίσω από 25 πόντους από τον Τρίγκβι Χλίνσον, ο οποίος επίσης δημοσίευσε 3 μπλοκ.

Στο Όμιλο Α, η Πορτογαλία εξασφάλισε την πρώτη θέση στο γκρουπ με ρεκόρ 5-1 καθώς ολοκλήρωσε την καμπάνια της με κυρίαρχη επιτυχία 84-52 έναντι της Κύπρου. Ο Σάσα Μπόροβντζακ πρωτοπορεί με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Ραφαέλ Λισαβόα πρόσθεσε 15 πόντους καθώς το ντουέτο πρωταγωνίστησε από τον πάγκο.

Η Λευκορωσία τερμάτισε επίσης με πέντε νίκες από τα έξι παιχνίδια της καθώς ανακάμπτει από την ήττα της Πέμπτης για να ξεπεράσει την Αλβανία με νίκη 93-72. Έτρεξαν καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο με την κορυφαία βαθμολογία του Yauheni Beliankou με υψηλό παιχνίδι 26 πόντων σε 10-από-12 γυρίσματα.

FIBA

Source