Η σοβαρή χειμερινή ζωή στις ΗΠΑ επηρεάζει αρνητικά: 58 νεκροί

Το έντονο χιόνι και ο πάγος, που επηρεάζουν το εσωτερικό κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας, ειδικά στην πολιτεία του Τέξας, προκαλούν δυσμενείς καταστάσεις.

Το Associated Press ανέφερε ότι τουλάχιστον 58 άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής λόγω υπερβολικού κρύου και συναφών ατυχημάτων.

Αναφέρθηκε ότι ορισμένοι από τους θανάτους προκλήθηκαν από τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από πάγο στους δρόμους.

Στις ειδήσεις, καταγράφηκε ότι τουλάχιστον 6 άτομα καταψύχθηκαν στα σπίτια τους σε πολύ κρύο, ενώ αναφέρθηκε ότι πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να ζεσταθούν στα οχήματά τους εκτέθηκαν σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και μερικοί πέθαναν ως αποτέλεσμα πυρκαγιές που ξέσπασαν ενώ προσπαθούσαν να ζεσταθούν στα σπίτια τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προέβλεψε ότι η θερμοκρασία του αέρα στο Τέξας, η οποία είδε μείον 18 δευτερόλεπτα για μια εβδομάδα, θα αυξηθεί σε 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας από το Σαββατοκύριακο, αλλά θα μειωθεί πίσω στο μείον τη νύχτα.

Οι διακοπές ρεύματος επισκευάστηκαν εν μέρει στο Τέξας

Ενώ το χιόνι και ο παγωμένος κρύος καιρός μετατοπίστηκαν από τις νότιες πολιτείες στις βορειοανατολικές πολιτείες μέσω της Βιρτζίνια, της Μέριλαντ και της Πενσυλβανίας, δηλώθηκε ότι οι διακοπές ρεύματος στο Τέξας επισκευάστηκαν εν μέρει.

Στον ιστότοπο “Poweroutage.us”, σημειώθηκε ότι σχεδόν 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα, μαζί με τις γύρω πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Λουιζιάνα και Όρεγκον.

Οι υπάλληλοι του Texas Electricity Reliability Council (ERCOT), οι οποίοι διαχειρίζονται τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία, δήλωσαν ότι εργάζονται σκληρά για την επισκευή των ηλεκτρικών δικτύων ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και ότι μπορούν να επιστρέψουν στις περικοπές ξανά έως τα μέσα της εβδομάδας σε περίπτωση που υπερβολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

14 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από το πρόβλημα του νερού

Αναφέρθηκε ότι τα προβλήματα στα υδάτινα συστήματα συνεχίστηκαν ως αποτέλεσμα εκρήξεων στις εγκαταστάσεις λόγω παγετού και πάγου στις πολιτείες.

Στο Τέξας, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της χώρας, οι αρχές προειδοποίησαν 7 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του ενός τέταρτου του πληθυσμού, να «βράσουν νερό βρύσης πριν το καταναλώσουν ανά εβδομάδα».

Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας μοιράστηκε ότι περισσότερα από χίλια δημόσια συστήματα νερού σε ολόκληρη την πολιτεία υπέστησαν ζημιές και 14 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την πολιτεία επηρεάστηκαν.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης στέλνει γεννήτριες, κουβέρτες και έτοιμα εφόδια τροφίμων στις πολιτείες, σημειώθηκε ότι νοσοκομεία και γηροκομεία, που περιόριζαν τις λειτουργίες επειδή δεν υπάρχει νερό στο Τέξας, καταβάλλουν προσπάθειες για την επισκευή του συστήματος νερού .

Πρόσθετη προσφορά βοήθειας από το Μπάιντεν στον Κυβερνήτη του Τέξας

Ο Κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμπώτ σημείωσε ότι οι συνθήκες κατάψυξης σε ολόκληρη την πολιτεία απειλούν επίσης την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Σημειώθηκε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Κυβερνήτη Abbott χθες το βράδυ και συζήτησε την πρόσθετη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις.

Οι σκληρές χειμερινές συνθήκες προκάλεσαν ζημιές σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Αν και δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση, τοπικές πηγές στο Τέξας δηλώνουν ότι οι σκληρές χειμερινές συνθήκες που ήταν αποτελεσματικές την τελευταία εβδομάδα έχουν προκαλέσει ζημιά 45 έως 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Source