“Η στάση του” διαλόγου “στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει αλλάξει, η Ελλάδα πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα”

Τουρκικές εξωτερικές υποθέσεις:

Το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος της Ελλάδας μετά το ΝΟΤΑΜ ανταποκρίθηκε γρήγορα δημοσιεύοντας τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Τουρκίας, σε μια δήλωση «διάλογος» με την κλήση παροτρύνθηκε να ενεργήσει υπεύθυνα προς την Ελλάδα.

Τουρκικές εξωτερικές υποθέσεις:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Στην ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα στην περιοχή του Αιγαίου λόγω της αποστρατικοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της NOTAM που εκδόθηκε από την Τουρκική Δημοκρατία, το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε επίσης δήλωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σε δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Αλ Χαμίντι «διάλογος» δηλώνεται ότι βρίσκεται στην ίδια θέση στην πρόσκληση, η ένταση υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αποφευχθούν βήματα και να προκληθούν.

Στη δήλωση, η οποία επεσήμανε ότι τέτοια βήματα δεν συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπογραμμίστηκε ότι οι προσπάθειες ειρήνης και σταθερότητας πρέπει να προσεγγιστούν με κοινή λογική και πρέπει να ληφθούν μέτρα σε αυτό το πλαίσιο.

Η εξήγηση έχει ως εξής:

«Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση μας απέναντι στο άνοιγμα διαύλων διαλόγου, ειδικά διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι η αυξανόμενη ένταση και τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας συνεχίζονται στην περιοχή. Το τελευταίο παράδειγμα αυτού είναι η ανακοίνωση της Ελλάδας για 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών σε αφοπλισμένη κατάσταση, με NOTAM, και το κλείσιμο του Αιγαίου και μια πολύ μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Καλούμε την Ελλάδα να δράσει υπεύθυνα, συμβάλλοντας στις προσπάθειές μας για ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο της κοινής λογικής και των σχέσεων καλής γειτονίας ».

Άλλες ειδήσεις της Τουρκίας

.Source