“Η στάση του Τατάρ στέφει τον δίκαιο αγώνα του Ντενκτάς”

πανό99

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας Αχμέτ Σάβασαν δήλωσε ότι το όραμα μιας συμφωνίας με βάση την ίση κυριαρχία της τουρκοκυπριακής πλευράς στέφθηκε επίσης τον αγώνα του Ιδρυτικού Προέδρου Ραούφ Ράιφ Ντενκτάς στο τραπέζι συνάντησης του Προέδρου Έρσιν Τατάρ.

Η στάση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου δεν άφησε στην τουρκοκυπριακή ηγεσία άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει τον αγώνα του Ντενκτάς και των φίλων του με την ίδια αποφασιστικότητα, στο μήνυμα που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας Αχμέτ Σάβασαν για την 9η επέτειο του θανάτου του ιδρυτή Προέδρου Ντενκτάς. είπε.

Δηλώνοντας ότι ο αξιοπρεπής αγώνας του Ντενκτάς, του μεγάλου ηγέτη και πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων, τον έντιμο αγώνα που έδωσε για το λαό του και το κράτος ενίσχυσε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου μέρα με τη μέρα, είπε ο Σάβασαν, αιτία, η αιτία της πατρίδας είναι μια πραγματική ένωση καρδιών για την υπεράσπιση των ιδεών και μια καλύτερη κατανόηση με κάθε μέρα που περνάει η Τουρκία, είπε.

“Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ”

Δηλώνοντας ότι ο Ντενκτάς είναι ένας μεγάλος ηγέτης και πολιτικός που έγινε αποδεκτός από τον κόσμο, ο Σάβασαν είπε ότι η ΤΔΒΚ, ο Δρ. Μικρό λάδι που καίει, ο πολιτικός ρόλος του Ντενκτάς, του Τουρκοκυπριακού λαού και πληρώνει βαρύ τίμημα για την πατρίδα τους. Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει καθιερώσει με ισχυρή υποστήριξη από την Κύπρο είπε ότι ο τουρκικός λαός έρχεται εύκολα αυτές τις μέρες.

Επισημαίνοντας ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση δεν έλαβε συγκεκριμένα μέτρα που δείχνουν ότι ήθελε να μοιραστεί τη διοίκηση και τον πλούτο με τον Τουρκοκύπριο λαό, ο Σάβασαν τόνισε ότι η τρέχουσα νοοτροπία της ελληνοκυπριακής ηγεσίας εμπόδισε τη δημιουργία κοινής ομοσπονδιακής εταιρικής σχέσης στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ δήλωσε ότι η δήλωση της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι ο πίνακας συνάντησης που θα δημιουργηθεί βάσει της ίσης κυριαρχίας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, και ότι αυτό στεφανώνει επίσης τον αγώνα του Ντενκτάς.

“Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΚΤΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ”

Για να επιτύχει μια δίκαιη, ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στο νησί και να δημιουργήσει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, Δρ. Τονίζοντας ότι ο αγώνας του Fazıl Küçük και ο Rauf R. υποκύπτουμε για άλλη μια φορά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

πανό134

Source