Η στάση του Dendias τελείωσε την αναζήτησή του για έδαφος πριν ξεκινήσει – BRTK

Μέλος UBP MYK Dr. Ο Ahmet Savaşan επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα έδειξαν ότι η σύγκρουση της ελληνο-ελληνικής πλευράς συνεχίζεται και αυτή η στάση θα καταστρέψει τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 27-28 Απριλίου σε αποτυχία.

Επισημαίνοντας ότι η ασυμβίβαστη στάση της ελληνο-ελληνικής πλευράς έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η στάση εμφανίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσία των μελών του Τύπου κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, Δρ. Ο Ahmet Savaşan υπογράμμισε ότι εάν αυτή η στάση συνεχιστεί στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 27-28 Απριλίου, δεν θα προκαλέσει καμία θετική απόφαση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις από τη διάσκεψη και ακόμη και να συνεχιστεί η αναζήτηση κοινού εδάφους.

Υποδεικνύοντας ότι το Κυπριακό έχει παραμείνει στα δίκτυα της ελληνικής πλευράς εδώ και χρόνια, ο Αχμέτ Σάβασαν είπε: «Αν και ο Τουρκοκύπριος λαός δεν υιοθετεί πλήρως την ελληνική στάση, ήταν πάντα σε συμβιβαστική στάση απέναντι στην επίλυση του Κυπριακού και επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Οι προηγούμενοι πρόεδροι μας έχουν επίσης την ίδια στάση σε αυτό το θέμα ».

Υπενθυμίζοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός είπε ναι στο Σχέδιο Ανάν και οι Ελληνοκύπριοι είπαν όχι, ο Αχμέτ Σάβασαν είπε: «Ο Πρόεδρος εκείνης της εποχής ο Ταλάτ, ακόμη και μετά το δημοψήφισμα, ήταν ευέλικτος να αναζητήσει λύσεις σε πολλά θέματα, ο Πρόεδρος Eroğlu συνέχισε αυτήν την αναζήτηση και τέλος Raiders του Προέδρου, παρά το μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και αντιφάσκουν με το κόστος της συνεννόησης με την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία, αυτές οι πρωτοβουλίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ο λόγος για αυτό είναι η νοοτροπία της ελληνο-ελληνικής πλευράς. Η ελληνο-ελληνική πλευρά ευνόησε αυτές τις αναζητήσεις. Τώρα προσπαθούν να μας βάλουν ξανά στην ίδια κατάσταση. Αυτό είναι πραγματικά άδικο και απαράδεκτο », είπε.

Μεταξύ 27-29 Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην ανεπίσημη διάσκεψη της Γενεύης που προτείνει την επίσημη διάσκεψη της Κύπρου ότι η Τουρκία και δηλώνει ότι διερευνά εάν αυτή η λειτουργία του συνεδρίου είναι ένας κοινός χώρος για την επίλυση του Κυπριακού, Ahmet Warring, “Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποτύχει αυτό το συνέδριο κάνει ό, τι χρειάζεται. “Η ασεβής και επιθετική στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ντέντια στην Άγκυρα είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτού και είναι μια ανακοίνωση ότι το συνέδριο έχει ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει.

Η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος στο σύνολό της με την Τουρκία εναντίον ελληνοκυπριακών-ελληνικών δραστηριοτήτων με σκοπό να κάνουν το TRNC UBP highlight αγωνίστηκε μαζί με το μέλος του FMC Dr. Με πολεμισμό, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στη σύγκρουση που έλαβε χώρα μπροστά στον Τύπο και αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον επισκέπτη Ντέντια θα ηγηθεί της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ήταν μια σημαντική επίσκεψη για να δείξουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας με την Τουρκία.

«Η ελληνική και η ελληνική πλευρά πιστεύουν ότι είμαστε αδύναμοι. Ωστόσο, δεν είμαστε αδύναμοι. Αρκετά ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη του sürdürebilel μας “είπε ο Ahmet Warring,” η επίσκεψη του Çavuoğlu, με την κορυφή στις 27 έως τις 29 Απριλίου η Τουρκία ως ολόκληρη μονάδα και δείκτης ότι θα πάμε στην κλήρωση, επίσης δεν μπορεί να επιτευχθεί της ελληνοκυπριακής-ελληνικής πλευράς ήταν το σύμβολο. Εάν τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να αυξήσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μερών ενεργώντας δίκαια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί συναίνεση. Λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής, είναι προφανές ότι ο ΟΗΕ δεν ενεργεί δίκαια. Επομένως, αυτό μπορεί να είναι εφικτό μόνο εάν η τουρκική πλευρά είναι ισχυρή. Ωστόσο, εάν η τουρκική πλευρά είναι ισχυρή, μπορεί να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Εάν γίνουμε αδύναμοι, μπορούμε να χάσουμε όλα τα δικαιώματά μας. Η στάση της ελληνο-ελληνικής πλευράς μας δείχνει αυτό ».

Source