“Η στάση του Dendias τελείωσε την αναζήτησή του για έδαφος πριν ξεκινήσει

Μέλος UBP MYK Dr. Αχμέτ ΣάβασανΤόνισε ότι οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα έδειξαν ότι η σύγκρουση της ελληνο-ελληνικής πλευράς συνεχίζεται και αυτή η στάση θα καταστρέψει τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 27-28 Απριλίου σε αποτυχία.

Επισημαίνοντας ότι η ασυμβίβαστη στάση της ελληνο-ελληνικής πλευράς έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η στάση εμφανίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσία των μελών του Τύπου κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, Δρ. Αχμέτ ΣάβασανΥπογράμμισε ότι εάν αυτή η στάση συνεχιστεί στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 27-28 Απριλίου, δεν θα προκαλέσει καμία θετική απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων από τη διάσκεψη και ακόμη και συνέχιση της αναζήτησης ενός κοινού εδάφους.

“ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΚΥΠΡΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ …”

Δηλώνοντας ότι το Κυπριακό έχει παραμείνει στα δίκτυα της Ελληνοκυπριακής πλευράς εδώ και χρόνια Αχμέτ Σάβασαν«Αν και ο Τουρκοκύπριος λαός δεν υιοθετεί πλήρως τη στάση των Ελληνοκυπρίων, ήταν πάντα σε συμβιβαστική στάση απέναντι στην επίλυση του Κυπριακού και στην επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Οι προηγούμενοι πρόεδροι μας έχουν επίσης την ίδια στάση σε αυτό το θέμα ».

“Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ …”

Υπενθυμίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι είπαν ναι στο Σχέδιο Ανάν και οι Έλληνες είπαν όχι Αχμέτ Σάβασαν “Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Ταλάτ, το δημοψήφισμα, ακόμη και μετά από πολλά θέματα ευελιξίας δείχνοντας την αναζήτηση λύσης, ο Πρόεδρος Έρογλου για να συνεχίσει αυτή την αναζήτηση και τέλος ο Πρόεδρος Ακίτσι, η κοινότητα σε γενικές γραμμές και αντιφάσκει με το κόστος συμβιβασμού για συνεργασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά και Τουρκία Ωστόσο, αυτές οι απόπειρες δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ο λόγος για αυτό είναι η νοοτροπία της ελληνο-ελληνικής πλευράς. Η ελληνο-ελληνική πλευρά ευνόησε αυτές τις αναζητήσεις. Τώρα προσπαθούν να μας βάλουν ξανά στην ίδια κατάσταση. Αυτό είναι πραγματικά άδικο και απαράδεκτο », είπε.

“ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΦΑΙΡΕΙ…”

η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27-29 Απριλίου στη Γενεύη gayrıesm του κόμματος που προτείνει τη διάσκεψη ότι η Τουρκία και η Κύπρος για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος είναι η λειτουργία αυτής της διάσκεψης, υποδεικνύοντας ότι διερευνά εάν υπάρχει κοινό έδαφος Αχμέτ Σάβασαν«Η Ελλάδα και η ελληνική πλευρά κάνουν ό, τι χρειάζεται για να αποτύχουν αυτό το συνέδριο. “Η ασεβής και επιθετική στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ντέντια στην Άγκυρα είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτού και είναι μια ανακοίνωση ότι το συνέδριο έχει ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει.

“Το ÇAVUŞOĞLU δείχνει την ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ …”

Η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος στο σύνολό της με την Τουρκία εναντίον ελληνοκυπριακών-ελληνικών δραστηριοτήτων με σκοπό να κάνουν το TRNC UBP highlight αγωνίστηκε μαζί με το μέλος του FMC Dr. Με πολεμισμό, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στη σύγκρουση που έλαβε χώρα μπροστά στον Τύπο και αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον επισκέπτη Ντέντια θα ηγηθεί της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ήταν μια σημαντική επίσκεψη για να δείξουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας με την Τουρκία.

“ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ …”

«Η ελληνική και η ελληνική πλευρά πιστεύουν ότι είμαστε αδύναμοι. Ωστόσο, δεν είμαστε αδύναμοι. Όσο μπορούμε να διατηρήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Αχμέτ Σάβασαν“Η επίσκεψη του Çavuoğlu, με τη σύνοδο κορυφής 27 έως 29 Απριλίου στην Τουρκία ως πλήρης επίδειξη ενότητας και συνένωσης στην οποία θα συμμετάσχουμε, επίσης δεν μπορεί να επιτευχθεί οι φιλοδοξίες της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν το συμπέρασμα. Εάν τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να αυξήσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μερών ενεργώντας δίκαια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί συναίνεση. Λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής, είναι προφανές ότι ο ΟΗΕ δεν ενεργεί δίκαια. Επομένως, αυτό μπορεί να είναι εφικτό μόνο εάν η τουρκική πλευρά είναι ισχυρή. Ωστόσο, εάν η τουρκική πλευρά είναι ισχυρή, μπορεί να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Εάν γίνουμε αδύναμοι, μπορούμε να χάσουμε όλα τα δικαιώματά μας. Η στάση της ελληνο-ελληνικής πλευράς μας δείχνει αυτό ».

.Source