Η στιγμή του Δημοσιογράφου Κύπρου για τον εμβολιασμό του Νίκου Αναστασιάδη

Χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο ως “δώρο ζωής”, ο Πρόεδρος είπε ότι ήταν χαρούμενος “επειδή υπάρχει ελπίδα για μια επιδημία που έκανε όλους ανάποδα, έχασαν τη ζωή τους, έχασαν τη δουλειά τους”, προσθέτοντας ότι γνώριζε πλήρως πόσα άτομα υποφέρουν. Ακόμη:

Ευχαρίστησε τους επιστήμονες, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, όλους εκείνους που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή σήμερα για την εύρεση του εμβολίου και είπε ότι θα υπολογίσει εκ νέου το σημείο που θα οδηγούσε στην ήττα του αόρατου εχθρού.

Σημείωσε ότι υπάρχει πολύς δρόμος πριν από την τελική νίκη, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα υγιεινής, μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση με μεγάλο πόνο, όπως είπε, λέγοντας ότι ξέρει “πόσα άτομα υποφέρουν, πόσο αισθάνονται ότι οι ελευθερίες τους είναι κάπου. ποδοπατούνται. “

Ο Πρόεδρος απευθύνεται επίσης σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το εμβόλιο, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη.

Ταυτόχρονα, θέλω να απευθυνθώ σε όσους έχουν αμφιβολίες ή ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα ή εμβόλια. “Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ τέτοια αντίδραση όπως σήμερα”, είπε.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα», συνέχισε, «να πιστεύει τι θέλει, να αποφασίζει ελεύθερα αν θα εμβολιαστεί ή όχι».

“Αλλά αυτό που ζητώ αληθινή αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι ότι το εμβόλιο μας προστατεύει, το εμβόλιο είναι αυτό που ενισχύει όχι μόνο την ελπίδα αλλά και το δικαίωμα στη ζωή”, είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο. Οι μέρες, οι τελευταίοι μήνες που ζούμε το 2021 θα είναι “επιτέλους η επανάληψη μιας νέας ζωής ή ενός νέου τρόπου πραγματικής ζωής, όπως έχουμε ζήσει για τόσα χρόνια.”

Ερωτηθείς εάν τα εμβόλια είχαν σταλεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, είπε ότι θα γίνουν ρυθμίσεις για την κάλυψη ολόκληρου του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

“Η Τεχνική Επιτροπή Υγείας διαβουλεύεται, είναι θέμα της απαραίτητης υποδομής, η οποία πρέπει να βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της χώρας μας, έτσι ώστε οι Τουρκοκύπριοι να μπορούν να εφοδιάζονται με τα κατάλληλα εμβόλια”, κατέληξε.

Source