“Η συζήτηση της ομοσπονδίας για λύση είναι τώρα χάσιμο χρόνου”

Ο Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ τόνισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί μια συμφωνία για δύο κράτη στην Κύπρο και είπε: “Τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση της ομοσπονδίας είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Πρέπει να φέρουμε μια νέα ιδέα και μια νέα ιστορία τραπέζι. ” είπε.

Ο Τατάρ αξιολόγησε τις ανεπίσημες συνομιλίες και την ημερήσια διάταξη για την Κύπρο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου στο διαδικτυακό πάνελ που διοργανώθηκε από το Τουρκικό Ίδρυμα Τουρκικής Κληρονομιάς (THO).

“Η Κύπρος μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, αλλά έχει μια σημαντική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό με τις πρόσφατες εξελίξεις στο πλαίσιο των δικαιωμάτων φυσικού αερίου, ενέργειας και γεώτρησης”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Υπενθυμίζοντας ότι μια ομοσπονδιακή διοίκηση ιδρύθηκε το 1960 αφότου οι Βρετανοί εγκατέλειψαν το νησί, ο Τατάρ είπε, “Αλλά όταν κοιτάξετε την ιστορία, θα δείτε πόσο δύσκολο ήταν να κυβερνήσετε αυτήν τη χώρα. Επειδή το νησί δεν χωρίστηκε μεταξύ των δύο κοινοτήτων Ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Μακάριος κυβερνούσε τη χώρα και σαφώς ο κύριος σκοπός της ήταν η Κύπρος, όχι η Κυπριακή Δημοκρατία. Πώς θα μπορούσατε να διαχειριστείτε αυτήν τη χώρα όταν είπατε ότι επρόκειτο να ενταχθεί στην Ελλάδα; ” μίλησε.

χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα των Τάταρων της Τουρκίας, δείχνοντας ότι το 1974, η Κύπρος παρενέβη, “από το 1974, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση. Για πολλά χρόνια εργαζόμαστε για την ομοσπονδιακή βασικά μια λύση που βασίζεται στη συνεργασία των δύο κυπριακών λαών. Ωστόσο, για την παραγωγή οποιασδήποτε λύσης σε αυτήν τη διαδικασία, η Ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε πλεονεκτήματα λόγω της αναγνώρισής τους από τον ΟΗΕ. Επομένως, δεν ήθελαν να βρουν λύση και να μοιραστούν τους πόρους και την εξουσία τους με τους Τουρκοκύπριους. ” είπε.

“Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑ”

Όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GASC) στην ΕΕ, ο Τατάρ είπε, “Η ελληνική διοίκηση δεν έπρεπε να είχε λάβει την Κύπρο στην ΕΕ χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία εντός της ίδιας. Αυτό ήταν ένα πολύ δόλιο και άδικο βήμα. έκανε την αξιολόγησή του.

Ο Τατάρ επεσήμανε ότι η GASC δεν συμφώνησε σε συμφωνία λόγω των πλεονεκτημάτων που έχει και τόνισε ότι η λύση είναι τώρα “δύο κυρίαρχα κράτη και δύο κράτη με ισότιμο διεθνές καθεστώς”.

Πώς εάν οι δεσμοί με όλη την Ελλάδα από τους Ελληνοκύπριους στη νότια Κύπρο, την ΤΔΒΚ, ο Τάταρ τόνισε ότι οι δεσμοί με την Τουρκία, “ένα από τα πιο ισχυρά κράτη της περιοχής, την Τουρκία. Στην πραγματικότητα, είναι η ηγετική δύναμη στην περιοχή Εάν κοιτάξετε τον χάρτη για την ασφάλεια της Τουρκίας Η σημασία της Κύπρου, για την ασφάλειά μας, θα δούμε τη σημασία της Τουρκίας. ” μίλησε.

“ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΕΒΑ στάση θα φέρει στο τραπέζι”

έμβλημα69

27-29 Απριλίου, θα πει στη συνάντηση της Γενεύης ότι πολλοί τονισμένοι Τατάροι, “Η Τουρκία υποστηρίζει την καρδιά μας τη θέση μας ότι η νέα μας λύση πρέπει να βασίζεται σε δύο κράτη. Θα θέσουμε στο τραπέζι τη νέα μας θέση από την Τουρκία στη Γενεύη. ” είπε.

Επισημαίνοντας ότι πολλοί άνθρωποι είχαν εμπλακεί στις συνομιλίες της Κύπρου στο παρελθόν και ότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε σε βάθος, ο Τατάρ είπε, “Τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση της ομοσπονδίας είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Δεν υπάρχει πιθανότητα λύση πλέον επειδή έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν. Για αυτόν τον λόγο, μια νέα ιδέα και πρέπει να φέρουμε μια νέα ιστορία. Πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα στο έδαφος · η πραγματική πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δύο καταστάσεις. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι οι συνομιλίες στη Γενεύη ήταν ανεπίσημες συναντήσεις και σύμφωνα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα υπάρξει επίσημος χώρος συνάντησης, ο Τατάρ δήλωσε ότι πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένας κοινός χώρος πρώτα.

Υπογραμμίζοντας ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι συνιδρυτές της Κύπρου και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό, είπε ο Τατάρ, “Θέλουμε τα κυρίαρχα δικαιώματά μας να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά. Έτσι, μπορούμε να βρούμε μια λύση προς όφελος όλων των Κυπρίων.” έδωσε το μήνυμά του.

Το Τατάρ, εφιστώντας πάντα την προσοχή στα εγγυημένα κόμματα της Τουρκίας στην Κύπρο πρέπει να συνεχιστεί ως εξής:

“Οι Τούρκοι στην Κύπρο, ανησυχούν για την ασφάλειά τους, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Στο παρελθόν έχουμε πολύ πικρές αναμνήσεις. Είδαμε τους Τούρκους τι είναι ένα νησί στο νησί. Έφτασε η Τουρκία το 1974 χρειάστηκε πολύς χρόνος να ανακτήσει τους Τούρκους στην Κύπρο. Αυτό το σφάλμα να πέσει ξανά δεν θέλουμε. “

Με την επιφύλαξη των αποτελεσμάτων της συνάντησης στη Γενεύη, η οποία περιγράφει πάλι τη σωστή υπόθεση της ΤΔΒΚ για να πει στον κόσμο και ότι νέοι οικονομικοί τομείς θα συνεχίσουν να κινητοποιούν τατάρ, “Μέχρι στιγμής, η διεθνής κοινότητα δεν μας αντιμετώπισε δίκαια. Οι πατρίδες που μας έδωσε η Τουρκία ήταν πάντα πλήρη υποστήριξη. Εάν δεν επιτευχθεί λύση, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. ” είπε.

“Οι γείτονές μας πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε κράτος στην ΚΥΠΡΟ”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ και άλλες χώρες της περιοχής στο νησί, τονίζοντας την ανάγκη να αναγνωριστεί ότι υπάρχει μια κατάσταση των Τούρκων στην Κύπρο προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη και διαρκής λύση για την Ελλάδα και την Τουρκία, η οποία περιελάμβανε την ανάγκη εξεύρεσης συμβιβασμού τραβηξε την ΠΡΟΣΟΧΗ.

Σημειώνοντας ότι για να επιτευχθεί μια λύση υπέρ και των δύο πλευρών στο νησί, και οι δύο πλευρές πρέπει να σέβονται η μια την άλλη, είπε ο Τατάρ, “Πρέπει να σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της άλλης. Ουσιαστικά, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος. Εάν θέλουμε να Αφήστε τα παιδιά μας ένα ευημερούμενο μέλλον, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, λογικοί και πρακτικοί. ” έδωσε το μήνυμα.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ την επιβολή οποιασδήποτε προσέγγισης στην οποία οι Τούρκοι στην Κύπρο θεωρούνται μειονότητα στην ΤΔΒΚ. “Μια τέτοια επιβολή δεν είναι ούτε δημοκρατική, ούτε ανθρώπινη, ούτε μπορεί να είναι επιτυχής.” είπε.

Source