Η συζήτηση της ομοσπονδίας είναι χάσιμο χρόνου

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ersin Tatar είπε ότι η λύση στην Κύπρο είναι δυνατή με μια δομή δύο κρατών και ότι η συζήτηση της ομοσπονδίας είναι απλώς χάσιμο χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσιν Τατάρ τόνισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί μια συμφωνία για δύο κράτη στην Κύπρο, “Τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση της ομοσπονδίας είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Πρέπει να φέρουμε μια νέα ιδέα και μια νέα ιστορία στο τραπέζι. Αυτό πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα στο γήπεδο και στην πραγματικότητα στο Το πεδίο είναι ότι υπάρχουν δύο πολιτείες. Ο αγώνας που δίνουμε είναι ότι η σημαία μας δεν πέφτει από τη θέση και η φωνή της πρόσκλησης για προσευχή δεν σιωπά. Η μεγαλύτερη υποστήριξη και η δύναμή μας είναι τα 85 εκατομμύρια άνθρωποι της Τουρκίας. είπε.

Ο Τατάρ έκανε πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη με δημοσιογράφους που ζούσαν στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια μίλησε στο διαδικτυακό πάνελ που οργανώθηκε από το ίδρυμα τουρκικού ιδρύματος Τουρκικής Κληρονομιάς.

“ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΧΡΟΝΟΥ”

Ο Τατάρ πραγματοποίησε αξιολογήσεις σχετικά με την άτυπη συνάντηση 5 + 1 για την Κύπρο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη μεταξύ 27 και 29 Απριλίου. Είπε ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση της ομοσπονδίας ήταν απλώς χάσιμο χρόνου. Τόνισε ότι πρέπει να παρουσιαστεί μια νέα ιδέα και μια νέα ιστορία.

Η Τουρκία εξέφρασε την υποστήριξή του για τη στάση ότι η καρδιά πρέπει να βασίζεται σε δύο κράτη για νέες λύσεις. Αυτή η νέα στάση της Τουρκίας στη Γενεύη είπε ότι θα φέρουν στο τραπέζι.

Ersin Tatar, αξιολογώντας την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου ως «ορόσημο», “Η ειρήνη ήρθε στην Κύπρο με την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου 1974, όταν οι Κύπριοι Τούρκοι γεννήθηκαν ξανά.” είπε.

.Source