Η «συμμαχία» της Τουρκίας με ανεκτίμητη αξία

Το 2021 θα είναι μια χρονιά που τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit (ΕΕ) θα εξετάσουν σοβαρά τα μέτρα ενίσχυσης των «συμμαχικών» σχέσεων και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να είναι η αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να εξηγηθεί με αρκετά ισχυρά επιχειρήματα γιατί μια «ισχυρή» συνεργασία είναι σημαντική στην εξίσωση «χρησιμότητας» και «χρησιμότητας». Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι η Γερμανία και η Γαλλία, οι ιδρυτές τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ, προσεγγίζουν όλα τα ζητήματα μόνο μέσω των «κωδικών» και «κόκκινων γραμμών» τους.

Ωστόσο, οι «κώδικες» και οι «κόκκινες γραμμές» των άλλων χωρών που σχηματίζουν την ίδια συμμαχία είναι εξίσου σημαντικοί με τους ίδιους. Χωρίς να σκεφτόμαστε τις επιφυλάξεις και τον θυμό της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, δεν φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ουσιαστική και πολύτιμη πρόοδος εντός της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που προσπαθούν να επιβληθούν στις λεγόμενες «συμμαχικές» χώρες «επιβάλλοντας» για άλλη μια φορά διακινδύνευαν το μέλλον της «Συμμαχίας». Συγκεκριμένα, οι σχέσεις με την Τουρκία. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ μέχρι στιγμής στις σχέσεις τους με την Τουρκία «δεν ήταν διπλά πρότυπα» συμπεριφορά. Οι «Κωδικοί και η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας που αξίζουν» για το μέλλον της Συμμαχίας μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο.

Λέγοντας “όχι” στο Σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου γίνεται δεκτή ως μέλος της ΕΕ παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμφωνίες και κανόνες νόμου. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση παρέχοντας όπλα και υλικοτεχνική υποστήριξη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η Τουρκία «Αν και οι κόκκινοι κώδικες» είναι αυτή η σχέση περισσότερο τα τελευταία 8 χρόνια «σεβασμός» στο επίπεδο των μεταφορών. Οι διαπραγματεύσεις για την «πλήρη ένταξη» της ΕΕ, καμία υποψήφια χώρα, η Τουρκία δεν θα εξαλείψει τα εμπόδια », το μέλλον της Συμμαχίας, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η εξίσωση του Καυκάσου, ως περιττή ως« προκαλεί την αυξημένη εστίαση του κινδύνου στο πρόβλημα.

ΚΛΙΚ για το υπόλοιπο άρθρο!

.Source