Η συμφωνία Brexit εξετάστηκε από βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτες επιχειρήσεων

Συγκροτήθηκε μια ανεξάρτητη επιτροπή που περιλαμβάνει νομοθέτες και έναν αριθμό επιχειρηματικών ηγετών για τον έλεγχο και τη βελτίωση της συμφωνίας Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση του Financial Times.

Η νέα επιτροπή εμπορίου και επιχειρήσεων, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα αυτήν την εβδομάδα, θα περιλαμβάνει βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα και θα περιλαμβάνει τη Χίλαρι Μπεν, πρόεδρο της Εργασίας της πλέον ανενεργής επιτροπής Commons για τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ, ανέφερε η έκθεση.

«Αυτό είναι διαφορετικό από την επιλεγμένη επιτροπή που προεδρεύω, επειδή συγκεντρώνει βουλευτές και ηγέτες επιχειρήσεων και θα έχει έντονα πρακτική εστίαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπεν στην εφημερίδα.

Οι εξαγωγές αγαθών του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 40,7% τον Ιανουάριο μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου Brexit, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 28,8%. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες μειώσεις για αυτό το εμπόριο στην πρόσφατη ιστορία.

Πριν από το Brexit, περίπου το 30% των φορτηγών που επιστρέφουν στην ΕΕ ήταν συνήθως άδειο. Τα στοιχεία του γαλλικού λιμένα έχουν δείξει ότι ο αριθμός αυξήθηκε στο 50% τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, κάτι που η κυβέρνηση είπε ότι «δεν προκαλεί έκπληξη», δεδομένης της πανδημίας Covid-19, ανέφερε η έκθεση του FT.

Οι εξαγωγείς φρέσκων τροφίμων επλήγησαν ιδιαίτερα από νέους ελέγχους στα σύνορα, με τη βιομηχανία θαλασσινών να βλέπει μια πτώση των πωλήσεων κατά 83% στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εμπορική ένωση Scotland Food and Drink.

Ο Peter Norris, πρόεδρος του ομίλου Virgin, ο οποίος θα υπηρετήσει στην επιτροπή, είπε στο α τιτίβισμα: «Το Brexit προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για δουλειές. Είναι τώρα πιο κρίσιμο από ποτέ για να βεβαιωθείτε ότι το Λονδίνοπαραμένει ανταγωνιστικός σε αυτό το προκλητικό σκηνικό. Ως το κύριο οικονομικό κέντρο του κόσμου, το Λονδίνο είναι μια πόλη όπως καμία άλλη. Συγκεντρώνει το λαμπρότερο και πιο διαφορετικό ταλέντο του κόσμου, με το επιχειρηματικό πνεύμα και την καινοτομία στον πυρήνα του. “

Source