Η συμφωνία S400 με τη Ρωσία δεν είναι λογική! .. – Sözcü Εφημερίδα

Ο συνταξιούχος πρέσβης Şükrü Elekdağ, του οποίου οι προβλέψεις ήταν σωστές, είχε δει αυτές τις μέρες πριν από 4 χρόνια και προειδοποίησε την κυβέρνηση:

Αγαπητοί αναγνώστες μου,

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, Σε δήλωσή του σε ορισμένους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία αγόρασε από το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, το πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων, ανέφερε ο νόμος CAATS.

Ο Σάτερφιλντ συνέχισε εν συντομία τα λόγια του ως εξής:

“Εθνικός νόμος για την εξουσιοδότηση άμυνας, ο οποίος ορίζει ότι η Τουρκία έχει το S-400 για την άρση των κυρώσεων. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ. Δεν υπάρχει ομάδα εργασίας, δεν θα υπάρχει. Πρόκειται για θέμα επιβολής της νομοθεσίας και των νόμων των ΗΠΑ. “

Ο Πρέσβης της Τουρκίας μετρά τα κυρίαρχα δικαιώματα όλων, ακόμη και απειλώντας να εκφράσει την υπόσχεσή του ότι καταδικάζω το στυλ, πριν από τέσσερα χρόνια, 6 Σεπτεμβρίου 2017 όλες οι προβλέψεις είναι σωστές συνταξιούχος πρέσβης Şükrü Elekdağ ‘Θέλω να σας φέρω στη συνομιλία με.

Şükrü Elekdağ (Δεξιά)

Διότι, σε αυτή τη συνέντευξη δημοσιεύσαμε με τον τίτλο “Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ S-400 ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ! ..”, ο κ. Elekdağ προέβλεψε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοιες διαστάσεις και προειδοποίησε τη διοίκηση της χώρας για τα S-400.

Εδώ είναι αυτή η συνέντευξη:

★★★

Sukru Elekdag (S.E.): Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά αεροπορική επίθεση στα αεροσκάφη του με το F-16 και αναμένει να συναντηθεί με τα όπλα τους που έχουν αναπτυχθεί οπουδήποτε. Επιπλέον, τα αμυντικά όπλα περιλαμβάνουν αντιαεροπορικά όπλα (Oerlikkon, Bofors, Duster), πυραύλους Rapiers που κατασκευάστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν από τη Roketsan και Stingers με ώμους. Οι πυραύλοι Nike-Hercules και Hawk, από την άλλη πλευρά, θα απενεργοποιηθούν. Αντίστοιχα, η Τουρκία, το μακρινό, το μεσαίο και το μικρό εύρος δεν έχει άμυνα ενάντια σε επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων! Αυτό χρειάζεται την ατζέντα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου του 1991, μπήκε στη χρήση πυραύλων SCUD εναντίον των γειτόνων του Σαντάμ. Εκείνη την εποχή, δεδομένου ότι η Τουρκία, όταν αντιμετώπιζε την απειλή πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας, τον καλωσόρισαν οι πυραύλοι του ΝΑΤΟ και η μπαταρία άμυνας. Οι ιδιότροπες ενέργειες των συμμάχων τους κατά τη διάρκεια αυτών των πρακτικών έπληξαν την εμπιστοσύνη για τη χώρα μας. Πρέπει να είναι πολύ γνωστό ότι Οι ουρανοί που δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε δεν είναι δικοί σας, όπως και τα σύνορα που δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε! Οι πιθανοί αντίπαλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τέτοια ευπάθεια ανά πάσα στιγμή. Για αυτόν τον λόγο, και δικαίως η Τουρκία θέλει να αναπτύξει τα δικά της εθνικά συστήματα πυραύλων και άμυνας. Για το σκοπό αυτό, μια ποσότητα πυραύλων έκτακτης ανάγκης έτοιμων να καλύψουν τις αμυντικές ανάγκες / μπαταρία άμυνας αέρα για αγορά, καθώς και σημαντική μεταφορά τεχνολογίας στην παρουσία του κατασκευαστή στην Τουρκία και προβλέπει τη δυνατότητα από κοινού παραγωγής.

Uğur Dündar (UD): Λοιπόν, η Ρωσία, αντάλλαξε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τις μπαταρίες S-400 που θα πουλήσουν επίσης τη μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία;

Οι ΡΩΣΙΚΟΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

(S.E.): Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε σε δήλωση στις 28 Ιουλίου, ότι η συμφωνία S-400 της Ρωσίας συμφώνησε στο πλαίσιο της κοινής παραγωγής με τη μεταφορά τεχνολογίας και την Τουρκία, είπε. Περίοδος Ο υπουργός Άμυνας Fikri Işık Είπε στο TRT News στις 4 Ιουλίου: «Δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε τα S-400 που θα αγοράσουμε στο ΝΑΤΟ. Κατ ‘αρχήν, η πρώτη μας επιλογή ήταν να αγοράσουμε συστήματα που κατασκευάζονται από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και να τα ενσωματώσουμε στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν κατανοούσαν. Οι προσφορές τους δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικές και δεν περιελάμβαναν μεταφορά τεχνολογίας. Τόσο πολύ που απαγορεύτηκε ακόμη και το άγγιγμα του μπουλονιού του συστήματος. Δεν ήταν δυνατό να αποδεχτούμε μια τέτοια κατανόηση! Ο προσανατολισμός μας προς το S-400 προήλθε από αυτήν την αναγκαιότητα. Θα καλύψουμε την επείγουσα ανάγκη μας αγοράζοντας το S-400. Θα αναπτύξουμε επίσης το δικό μας εθνικό σύστημα πυραύλων και άμυνας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, και αυτή η ομάδα συναντά επίσης τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Αμερικανούς. Καταλήξαμε τώρα σε μια συμφωνία κατ ‘αρχήν με τους Γάλλους και τους Ιταλούς -EUROSAM. Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη συνεργασία για την ανάπτυξη του συστήματος και όχι την προμήθεια. ” Αυτές οι παρατηρήσεις έκαναν τις αρχές … Αλλά εγώ, με την τεχνολογία S-400 της Ρωσίας θα μοιραστώ με την Τουρκία και οι S-400 δεν πιστεύουν ότι θα κάνει τη συμπαραγωγή! .. Επειδή οι Ρώσοι, ιδιαίτερα το μήκος του βραχίονα από ένα αφορά το οπτικό σύστημα υψηλής απόδοσης, τα τελευταία πολύτιμα τεχνολογικά μυστικά δεν δίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Αυτό είναι σίγουρο! ..

(UD): Μπορείτε να συμπεράνετε από αυτές τις λέξεις ότι η Άγκυρα ήταν παραληρητική ή σκόπιμα παραπλανήσει το κοινό; ..

Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ δεν αποτρέπει

(Ş.E.): Τώρα φτάνω στο πιο κρίσιμο σημείο. S-400, ξεχωριστά με τα δικά του συστήματα ραντάρ χωρίς ενσωματωμένο ΝΑΤΟ (αυτόνομο) αν χρησιμοποιούνται, οι δυνατότητες κρουαζιέρας και οι δυνατότητες παρακολούθησης βαλλιστικών πυραύλων είναι περιορισμένες! Η Τουρκία δεν έχει! ..

(UD): Πολύ εκπληκτικό! .. Πώς συμβαίνει αυτό;

(Ş.E.):
Τα υπάρχοντα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Τουρκίας με τρόπο που λειτουργεί πλήρως ενσωματωμένο στο δίκτυο του ΝΑΤΟ. Αυτό το δίκτυο περιλαμβάνει όλους τους τύπους όπλων αεροπορικής άμυνας, ραντάρ και κέντρα ελέγχου διοίκησης της συμμαχίας. Χρησιμοποιώντας ραντάρ μεγάλης εμβέλειας του ΝΑΤΟ και δορυφόρους πληροφοριών των ΗΠΑ, αυτό το σύστημα μπορεί να προειδοποιήσει έγκαιρα. Αυτή η ικανότητα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας στην άμυνα πυραύλων, επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του στόχου, την έγκαιρη ανίχνευση της τροχιάς του και την έγκαιρη εκτόξευση του πυραύλου που θα καταστρέψει τον στόχο. Όταν τα S-400 δεν επωφελούνται από το δίκτυο του ΝΑΤΟ και την ικανότητα έγκαιρης προειδοποίησης, η ικανότητά τους να σταματούν πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς με μόνο το δικό τους ραντάρ απόστασης 400 χιλιομέτρων ελαχιστοποιείται. Είναι δυνατή μόνο η αποτελεσματική χρήση αυτού του όπλου εναντίον αεροσκαφών.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ S-400 ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

(UD): Εάν δεν μπορούμε να παράγουμε συμπαραγωγή και δεν ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για παρακολούθηση βαλλιστικών πυραύλων, τότε γιατί αγοράζουμε S-400;

(Ş.E.):
Είναι κατανοητό ότι ο θυμός της Άγκυρας εναντίον της Ουάσινγκτον για οπλισμό του PYD, υποστηρίζοντας το κουρδικό κίνημα εθνικοποίησης στη Βόρεια Συρία και ότι δεν επέστρεψε το FETO είναι η βάση αυτής της στάσης. Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα δεν είναι ένα κουτάλι γάλα σε αυτά τα θέματα… Δεν αναγνωρίζει το PKK ως τρομοκράτη, και σε κάθε ευκαιρία έχει το PYD (Manbij, Afrin) να ανοίξει γραφείο εκπροσώπησης στη Μόσχα. Προς το παρόν φαίνεται αν υπάρχει προσέγγιση και συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας λόγω του προβλήματος στη Συρία, τη Ρωσία και την Τουρκία. Οι πολιτικές και οι φιλοδοξίες τους απέναντι στην Αρμενία, τον Καύκασο, την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας και την Κεντρική Ασία είναι διαμετρικά αντίθετα! .. Η Τουρκία, οι ισορροπημένες σχέσεις με τη Ρωσία βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και το όφελος – που αναγκάζει το destekliyorum – όταν αποδεικνύει τα γεγονότα και τον επεκτατικό ρόλο της Ρωσίας σε αυτές τις περιοχές γονιδίων θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση μονοπωλίων και ζεστής θάλασσας δημιουργεί πάθος. Ενώ το S-400 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αμυντικό σύστημα εναντίον αεροσκαφών από την Τουρκία το Εάν κρίνει ότι μια τέτοια απειλή για τη χώρα μας προέκυψε από ένα κοντινό κράτος στη Ρωσία, η παρέμβαση της Τουρκίας στο λογισμικό του συστήματος μπορεί να αποτρέψει τη χρήση του S-400. Ως αποτέλεσμα, δεν βλέπω την προμήθεια S-400 ως λογική απόφαση.

Η ΣΤΙΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΥΛ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

(UD) Λοιπόν, τι είναι μια λογική πορεία δράσης;

(Ş.E.):
Στην αρχή της συνομιλίας μας, άγγιξα τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Işık εκείνη την εποχή. Από αυτήν τη δήλωση, γίνεται κατανοητό ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία EUROSAM για την ανάπτυξη ενός αντι-βαλλιστικού συστήματος. Στην πραγματικότητα το EUROSAI είναι κατάλληλο και ελκυστικό για την Τουρκία, η οποία διαθέτει τα ακόλουθα προϊόντα: Aster-15 για άμυνα εναντίον αεροσκαφών, άμυνα έναντι βαλλιστικών πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας για το Aster-30 Block-1 … Αυτά τα συστήματα, τα οποία έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Εκτός από αυτά, υπάρχει το έργο Aster-30 Block-2, το οποίο το EUROSAM βρίσκεται υπό ανάπτυξη ενάντια σε βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας. Οι σημερινές συνθήκες για την ορθολογική συμπεριφορά της Τουρκίας, πρέπει πρώτα να σηκωθείτε απευθείας στο Aster-30 Block-1 παρέχοντας και ενσωματώνοντάς τα στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία θα δημιουργήσει έτσι μια αποτελεσματική άμυνα ενάντια σε απειλές βαλλιστικών πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας. Ωστόσο, ταυτόχρονα, η Τουρκία EUROSAI Aster θα δημιουργήσει επίσης ένα αμυντικό σύστημα ενάντια σε μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους -30 Block-2 έργο θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να γίνει εταίρος. Από αυτήν τη συνεργασία ανοιχτή σε κοινή χρήση ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve MİKES Όπως και οι εταιρείες μας, θα μπορούν να λάβουν μερίδια παραγωγής. Μια τέτοια προσέγγιση θα απαιτούσε την ακύρωση της συμφωνίας S-400 με τη Ρωσία, η οποία είναι το σωστό να κάνουμε! ..

.Source