Η συνάντηση της απίστευτης απομάκρυνσης του Τραμπ έχει ξεκινήσει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα βάσει ενός άρθρου που κατηγορεί τον εκδιωκόμενο πρόεδρο ότι “υποκινήσει εξέγερση” για το ρόλο του στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας εντός και γύρω από το Καπιτώλιο.

Ρίξτε μια ματιά στις απίστευτες εικόνες του στρατού μέσα στο Καπιτώλιο

Αυτό το κατηγορητήριο, υποστηριζόμενο από μεγάλο αριθμό Δημοκρατών που ελέγχουν το κατώτερο σώμα, το οποίο έχει τη συντριπτική υποστήριξη μερικών Ρεπουμπλικάνων, αναμένεται να γίνει εύκολα αποδεκτό.
Η πρώτη συζήτηση, σύμφωνα με το CNN, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα, ο κανονισμός και οι αρχές που διέπουν τη διαδικασία απέλασης. Στη συνέχεια, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, θα λάβει θέση σχετικά με το θέμα της απέλασης.

Σύμφωνα με το APE-MPE, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι ο πρώτος στην ιστορία που θα σταλεί δύο φορές στο Κογκρέσο κατά την απομάκρυνσή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε θυμό σε ένα βίαιο πλήθος

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Σώματος Jim I McGower μίλησε για την έκρηξη θυμού από το βίαιο πλήθος.

“Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, το Κογκρέσο συνήλθε για να εκπληρώσει το συνταγματικό του καθήκον να επικυρώσει τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν και του Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις μετά από ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. “Πρόκειται για μια πολύ επίσημη διαδικασία για το Κογκρέσο, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο ότι διατηρείται η δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο McGovern.

“Ωστόσο, σε ένα ράλι λίγα μόλις μίλια από τη λεωφόρο της Πενσυλβανίας, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του συγκέντρωσαν το θυμωμένο πλήθος. Ένα μέλος αυτού του Σώματος ισχυρίστηκε κάποτε ότι αυτή ήταν η μέρα που οι Αμερικανοί πατριώτες άρχισαν να καταγράφουν ονόματα.

Τα σημεία της ομιλίας του Donald Trump που παρακίνησαν τους οπαδούς του

Συνέχισε ο ομιλητής του Επιμελητηρίου. “Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ Ρούντι Ουλάνι κλήθηκε στο δικαστήριο μετά τον αγώνα. Μόλις τότε ο Donald Trump είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Πρέπει να πολεμήσουμε πολύ πιο σκληρά. “Δεν θα πάρετε πίσω τη χώρα μας με αδυναμία”, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός στην ομιλία του.

“Παρόλο που η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές είναι οι ασφαλέστερες στην ιστορία, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επαναλάβει το μεγάλο ψέμα του ότι η εκλογική διαδικασία αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία”, δήλωσε ο Μακ Γκόουερ.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Τομ Κόλε είπε ότι η διαδικασία εκδίωξης του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι «ακόμη πιο διχαστική». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που η εισβολή του Καπιτωλίου θα παραμείνει στο μυαλό του ως η πιο σκοτεινή ημέρα της θητείας του, “δεν μπορεί να σκεφτεί μια ενέργεια που θα χωρίσει τον αμερικανικό λαό περισσότερο από αυτό που συζητάμε σήμερα.”

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται οποιοδήποτε αδίκημα

Καταπολέμηση και άρνηση οποιασδήποτε ευθύνης για την επίθεση εναντίον των οπαδών του στο Καπιτώλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια δεύτερη ιστορική διαδικασία εκδίωξης του.

Μια εβδομάδα μετά τη βία που σκότωσε πέντε άτομα στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 3 μ.μ. Περίπου 00 (τοπική ώρα, 22:00 ελληνική ώρα) σχετικά με το κατηγορητήριο εναντίον του.

Ωστόσο, χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι πεπεισμένος ότι κανείς δεν θα βιαστεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο μέχρι το τέλος της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου.

Από τον Άλαμ του Τέξας, προσπάθησε να πάρει μια λιγότερο επιθετική στάση από την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας για “ειρήνη και ησυχία”. Προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει τη διαδικασία, λέγοντας ότι ήταν δημοκρατικός ελιγμός, ένα νέο «κυνήγι μαγισσών».

“Όχι” ο Πένες απολύει τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο αντιπρόεδρος του, Μάικ Πενς, αργότερα αρνήθηκε περαιτέρω απειλές εναντίον του, αρνούμενος να αναφέρει την 25η τροποποίηση του συντάγματος, η οποία θα του επέτρεπε να εκδιώξει τον απερχόμενο πρόεδρο, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Παρά την απόρριψη αυτή, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι δημοκράτες είναι στην πλειοψηφία, ενέκρινε ένα συμβολικό ψήφισμα που του καλεί να παραπέμψει στην τροπολογία.

Ωστόσο, παρόλο που αυτή η απόφαση υποστηρίχθηκε από έναν μόνο Ρεπουμπλικανικό, η παραπομπή θα μπορούσε να χαιρετιστεί από μεγαλύτερο αριθμό Ρεπουμπλικανών.

Ο Τραμπ απομονώθηκε
Φεύγοντας από την Ουάσινγκτον την Τρίτη το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη διαδικασία “εξαιρετικά γελοία” και είπε ότι ήταν “εξαιρετικά εξωφρενική” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ισχυρίστηκε ότι η ομολογία του είχε ληφθεί μέσω βασανιστηρίων και ότι η ομολογία του είχε ληφθεί μέσω βασανιστηρίων.

Παρά την εμπιστοσύνη που του δείχνει η υποστήριξη ορισμένων νομοθέτων και γερουσιαστών που είναι πιστοί σε αυτόν, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο απομονωμένος από ποτέ, με μια σειρά παραιτήσεων από την κυβέρνησή του και σκληρή κριτική.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Μπάιντεν ορκίστηκε
Το στενό o Μπάιντεν θα ορκιστεί υπό αυστηρή ασφάλεια στις 20 Ιανουαρίου, ακριβώς στα σκαλιά του Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Επικρίθηκε την περασμένη Τετάρτη για καθυστέρηση της ανάπτυξης της Εθνικής Φρουράς, το Πεντάγωνο αυτή τη φορά επιβεβαίωσε την ανάπτυξη 15.000 στρατευμάτων για την τελετή της ορκωμοσίας.

Τα μέλη της Εθνικής Φρουράς, αν και αρχικά κινητοποιήθηκαν για να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στην αστυνομία, άρχισαν να μεταφέρουν όπλα αργά χθες το βράδυ, την Τρίτη το βράδυ, λέει ο φωτογράφος της γαλλικής υπηρεσίας. “Δεν φοβάμαι”, δήλωσε ο Μπάιντεν τη Δευτέρα, παρά τον κίνδυνο νέων διαμαρτυριών για τον Τραμπ.

Πηγή: iefimerida.gr

Source