Η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου προκάλεσε επίσης «πυρκαγιές» μέσα στην εκκλησία

Το Χρυσό Στόμα της Κύπρου έβαλε «Φωτιά» στην εκκλησία. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα “Πολίτης”, ανέφερε επίσης το ιστορικό πριν από την εκλογή του το 2006.

Αρχικά, γύρισε το όπλο του στον εαυτό του όταν συνελήφθη από αστυνομικό στη βεράντα του σπιτιού όπου πραγματοποιήθηκαν οι πυροβολισμοί.

Αρχιεπίσκοπος
«Θα τον ονομάσω ανόητο;» (Κίκκου Νικηφόρος) Με προσβολή δύο φορές στη Σύνοδο
Την πρώτη φορά που δεν το κατάλαβα. Είπα, αφήστε το να είναι. Τη δεύτερη φορά λέω: “α, δεν είναι καλός. Αν τώρα, όταν τίποτα δεν με προσβάλλει, τι θα κάνει αύριο, όταν θα είναι αρχιεπίσκοπος; »

Όσο για τη Λεμεσό, ο Αθανάσιος, μεταξύ άλλων, είπε ότι συμφώνησαν να αλληλοϋποστηρίζονται στις εκλογές, κάτι που δεν έκανε η Λεμεσός.

Αρχιεπίσκοπος
«Ο πρεσβύτερος του (Λεμεσός) և το πρώτο Βατοπέδι ήταν μαζί μου. Ήταν και οι επτά. Ήταν όλα παλιά παιδιά, και όταν μου είπαν ότι έκαναν λάθος, είπα στον ηλικιωμένο τους να σηκωθεί και να φύγει. Σήκωσε τα ούλα τους και έφυγε. Θα τους εκδιώξω. “Σε διαφορετική περίπτωση. Και αφήστε τη Λεμεσό να λάμψει λίγο πάνω του. Επίσης δεν φαινόταν ειλικρινής, αυτό κάνει σήμερα.

Όσο για την κρίση στην Ουκρανία, το απέδωσε ξανά στην Αρχιεπισκοπή.

Αρχιεπίσκοπος
“Τρώει αλλού, τα τσιμπήσουν αλλού. Γιατί πρέπει να γίνω αρχιεπίσκοπος; Αυτό είναι το πρόβλημά τους. “

Οι εκθέσεις του αρχιεπισκόπου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους δύο μητροπολίτες.

Μητροπολίτης Αθανάσιος Λεμεσού
«Έχω συνηθίσει αυτή τη στάση από τότε που ήταν παιδί, αλλά με πληγώνει γιατί αυτό που είπε ήταν συκοφαντία. Σας οφείλω να αρνηθείτε ανοιχτά αυτά που είπε ο Επίσκοπος, για να πω ότι λυπάμαι πολύ γι ‘αυτό. Αυτό το μέρος του θεσμού – η θέση του αρχιεπισκόπου, την οποία έπρεπε να αρνηθεί ακόμη και ο πρόεδρος της δημοκρατίας. ”

Είναι προφανές ότι οι προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου στοχεύουν στο διάσημο «διαιρέστε και κυβερνήστε» «σοφός», λέει ο Αθανάσιος Λεμεσού Η δήλωση του Κίκου Νικηφόρου είναι επίσης ισχυρή.

Μητροπολίτης Νικηφόρος του Κύκου
“Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται, όπως κάνει το περιεχόμενο των δηλώσεών του, υπονομεύει το πεζοδρόμιο, τον θεσμό, τον ρόλο του αρχιεπισκόπου της εκκλησίας, αλλά, κατά συνέπεια, στρέφονται εναντίον του. Δυστυχώς, «αυτή η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου δεν είναι πρόσφατη», σημειώνουμε με λύπη ότι παρά την περιπέτειά του στην υγεία του, παραμένει επίμονα ανίατος σε αυτό το θέμα.

Ο Kikku ανακοίνωσε ακόμη και τη δημοσίευση ενός βιβλίου που θα αποκάλυπτε αντικειμενικά την ιστορία των αρχιεπισκόπων, με βάση τεκμήρια.

Source