Η συνεδρίαση κατηγορίας του Trump ξεκινά στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Διαφήμιση

Ο Τραμπ, ο οποίος κατηγορήθηκε για “υποκίνηση διαδηλωτών σε βία” μετά την καταστολή του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου, είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη του Κογκρέσου, απαιτώντας την απόλυση του.

Ξεκίνησε η σύνοδος στην οποία οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα συζητήσουν τη ρήτρα απόλυσης που παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα.

Μετά τις συζητήσεις, στο τέλος της συνόδου θα διεξαχθεί ψηφοφορία σχετικά με τη ρήτρα κατηγορίας που κατηγορεί τον Τραμπ για «σκόπιμη υποκίνηση βίας κατά της αμερικανικής κυβέρνησης».

Η ρήτρα απόλυσης αναμένεται να γίνει δεκτή με τις ψήφους των Δημοκρατών που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ορισμένων Ρεπουμπλικανών βουλευτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «ναι» στο άρθρο.

Εάν γίνει αποδεκτή η ρήτρα απόλυσης, ο Τραμπ θα καταγραφεί ως «ο πρώτος πρόεδρος που έχει κατηγορηθεί δύο φορές για απαίτηση απόλυσης» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η κύρια δίκη βρίσκεται στη Γερουσία

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία η Γερουσία, η οποία είναι το κύριο δικαστικό σκέλος της διαδικασίας κατηγορίας και θα αποφασίσει εάν ο Τραμπ είναι ένοχος ή όχι.

Ορισμένοι γερουσιαστές θέλουν να γίνει η σύνοδος της Γερουσίας αργότερα, έτσι ώστε οι πρώτες μέρες του Joe Biden, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, να μην αμαυρωθούν από τη δίκη κατηγορίας.

Για να καταδικάσει τη Γερουσία τον Τραμπ, τουλάχιστον 2 στους 100 γερουσιαστές πρέπει να ψηφίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Δεκέμβριο του 2019 για τηλεφωνική κλήση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι και εκκαθαρίστηκε στη σύνοδο της Γερουσίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχαν επίσης εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που καλούσε τον Μάικ Πενς να “απομακρύνει τον Τραμπ” εισάγοντας πρόσθετο άρθρο 25 του Συντάγματος. Ο Πενς, από την άλλη πλευρά, κατέστησε σαφές ότι δεν είχε καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρά άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμη και με την εμφάνιση της πηγής, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source