Η συνταξιοδότηση αυξάνει καλά νέα

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής για τα μπόνους διακοπών αξίας 1.000 TL, που αφορά εκατομμύρια συνταξιούχους. Τα μπόνους διακοπών που καταβάλλονται σε συνολικά 13,1 εκατομμύρια συνταξιούχους θα κατατεθούν στους λογαριασμούς την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Το μπόνους Eid al-Adha αναμένεται να καταβληθεί στις 12-16 Ιουλίου. Έτσι, τόσο μια αύξηση όσο και ένα μπόνους θα ληφθούν τον Ιούλιο.
Η πρώτη ημέρα της γιορτής του Ραμαζανιού πέφτει στις 13 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης άρχισε να εργάζεται για την κατάθεση των μπόνους διακοπών μία εβδομάδα πριν από αυτήν την ημερομηνία (6 Μαΐου). Τα μπόνους των συνταξιούχων SSK, Bağ-Kur και Emekli Sandiği αναμένεται να καταβληθούν την ίδια ημέρα. Στην Τουρκία, 8,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, 2,6 εκατομμύρια και 2,3 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι 13,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι του Bag-Kur, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων. Τα μπόνους θα κατατεθούν στους λογαριασμούς πριν από την έναρξη της αργίας, η οποία αναμένεται να είναι 3,5 ημέρες με την απόφαση της διοικητικής άδειας.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΣ

Το επίδομα συνταξιοδότησης, το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά το 2018, έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς ως χιλιάδες λίρες για τρεις περιόδους. Φέτος το μπόνους θα είναι το ίδιο. Το ποσό των μπόνους που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 64,2 δισεκατομμύρια λίρες. Οι πληρωμές μπόνους, που κατανέμονται σε δύο ημέρες πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα πέρυσι. Φέτος, η SSI θα ανακοινώσει τον τρόπο πληρωμής. Πέρυσι, το ποσό του μπόνους διακοπών που καταβλήθηκε στους συνταξιούχους υπερέβη τα 22 δισεκατομμύρια λίρες. Το μπόνους Eid al-Adha, το οποίο θα γιορτάζεται στις 20 Ιουλίου, αναμένεται να καταβληθεί στις 12-16 Ιουλίου στους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν επίσης αύξηση των συντάξεων τους τον Ιούλιο. Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν αύξηση τον Ιανουάριο-Ιούλιο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία πληθωρισμού των τελευταίων 6 μηνών.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕ

Όσοι έχουν σύνταξη μέχρι την ημερομηνία πληρωμής μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το πρώτο μπόνους του τρέχοντος έτους. Οι επιλέξιμοι συγγενείς συνταξιούχων που πεθαίνουν από 2 μπόνους ετησίως θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν. Οι χήρες και τα ορφανά θα επωφεληθούν από το μπόνους ανάλογα με τις μετοχές τους. Τόσο ο σύζυγος όσο και το παιδί θα μπορούν να λάβουν μπόνους. Όσοι λαμβάνουν εισόδημα από περισσότερα από ένα αρχεία και όσοι λαμβάνουν μηνιαίες πληρωμές θα πληρωθούν μέσω ενός μόνο αρχείου που επιτρέπει το μεγαλύτερο επίδομα. Το μπόνους εκείνων που λαμβάνουν σύνταξη θανάτου τόσο από τον άντρα όσο και από τον πατέρα του θα καταβληθεί με βάση το ποια από τα δύο αρχεία το ποσοστό σύνταξης θανάτου είναι υψηλότερο.

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο τρέχον σύστημα, οι συντάξεις των συνταξιούχων δεν μπορούν να κατασχεθούν εκτός από το χρέος διατροφής και SSI. Συνεχίζει να λαμβάνει τη σύνταξή του, η οποία είναι χρεωμένη και υπόκειται σε αποκλεισμό. Το ίδιο ισχύει και για το μπόνους διακοπών. Δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση με το μπόνους Bayram. Εκείνοι που λαμβάνουν μόνιμο εισόδημα ανικανότητας λόγω εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών θα λάβουν μπόνους ανάλογα με τον βαθμό μόνιμης ανικανότητας προς εργασία, που αποτελεί τη βάση για τη δέσμευση εισοδήματος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Οι πληρωμές για την υποστήριξη μετρητών μετρητών για τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν επίσης χθες. Ο Zehra Zümrüt Selçuk, Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, δήλωσε ότι οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν χθες μέσω τραπεζικών λογαριασμών και ανακοίνωσαν ότι οι πληρωμές όσων έχουν ελλιπείς ή λανθασμένες πληροφορίες IBAN στο σύστημα θα πληρωθούν μέσω PTT. Στη στήριξη των μισθών σε μετρητά, συνολικά 9 δισεκατομμύρια λίρες καταβλήθηκαν σε 2,5 εκατομμύρια άτομα. Το πακέτο Social Protection Shield έχει γίνει ένα πακέτο που συνδυάζει την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την κοινωνική βοήθεια. Έφτασε σε 6 εκατομμύρια νοικοκυριά με 8 δισεκατομμύρια λίρες.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ;

Μπόνους Bayram; Συνταξιούχοι, συντάξεις θανάτου, συγγενείς και βετεράνοι μαρτύρων, ιδιώτες και λοχίες που λαμβάνουν σύνταξη δασμού και αναπηρίας πολέμου, προσωρινοί φρουροί χωριών, συνταξιούχοι τιμής, αθλητές πρωταθλητές, βετεράνοι της Κορέας, Κύπρος και ο πόλεμος της ανεξαρτησίας, πολίτες που έχουν λάβει συντάξεις στην τρομοκρατία και τη ζωή τους, που δίνεται στους νόμιμους ιδιοκτήτες των ηττημένων. (Πρωί)

.Source