Η σωστή αναπνοή φέρνει την ποιότητα ζωής μαζί της

Η σωστή αναπνοή φέρνει μαζί της ποιότητα ζωής

Δρ. Ο Gülnur Öztürk είπε ότι η σωστή αναπνοή έχει σωματικά και ψυχολογικά οφέλη για την υγεία.

Η σωστή αναπνοή φέρνει μαζί της ποιότητα ζωής

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Πανεπιστήμιο Trakya (T Health) Τμήμα Επιστημών Υγείας Τμήμα Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Dr. Ο λέκτορας Gülnur Öztürk δήλωσε ότι τα συμπαθητικά και παρασυμπαθητικά συστήματα ενεργοποιούνται κατά την αναπνοή και ότι ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται κατά την αναπνοή και ότι εξασθενεί και επιβραδύνεται όταν εκπνέεται.

Δηλώνοντας ότι το παρασυμπαθητικό σύστημα έχει μεγάλη επίδραση στο νεύρο του κόλπου, ο Öztürk εξήγησε ότι αυτό το νεύρο είναι ο πιο σημαντικός παρατηρητής του συστήματος του σώματος και μια δομή που μεταδίδει αυτό που συμβαίνει στο σώμα στον εγκέφαλο.

Ο Öztürk τόνισε ότι όταν η αναπνοή δίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το παρασυμπαθητικό σύστημα ενεργοποιείται και έχει θετική επίδραση στο σώμα.

Τονίζοντας ότι η σωστή αναπνοή μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ατόμων προς το καλύτερο, είπε ο Öztürk:

“Στις μελέτες που διεξήχθησαν, έχει αποκαλυφθεί ότι 6 αναπνοές ανά λεπτό έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο από την άποψη της υγείας, της ψυχολογικής όσο και της σωματικής υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εκπνεύσετε σε σύγκριση με την αναπνοή και για να μετατοπίσετε την κύρια εστία της αναπνοής από την κοιλιά στο στήθος. Το αναπνευστικό μας όργανο είναι η μύτη. Η αναπνοή μέσω της μύτης και η αναπνοή μέσω της μύτης είναι ιδιαίτερα σημαντική και υγιής. Ειδικά εάν υπάρχει πρόβλημα ιγμορίτιδας, είναι απαραίτητο να δώσετε πολλές μακρές αναπνοές για να το ξεπεράσετε. Η αλλαγή του αναπνευστικού ρυθμού αλλάζει τον εγκεφαλικό ρυθμό. “

Πηγή: ΑΑ

Άλλα νέα για την ΥΓΕΙΑ

.Source