Η σύζυγος του φερόμενου εμπόρου ναρκωτικών του Χάρτλπουλ έφυγε από τη φυλακή αφού παραδέχθηκε αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Ο Andrew Bransom λέγεται ότι διέκοψε την παράνομη λειτουργία του από το Bodywise Gym στο Stockton Road, Hartlepool, που περιγράφεται ως «γωνιακό κατάστημα» για τους ντόπιους εμπόρους ναρκωτικών.

Η σύζυγός του, Samantha Bransom, η οποία βοήθησε στη λειτουργία του γυμναστηρίου, παραδέχτηκε κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την υποτιθέμενη επιχείρηση ναρκωτικών του πρώην συζύγου της.

Το Teesside Crown Court άκουσε ότι η αστυνομία εισέβαλε στο γυμναστήριο στις 10 Νοεμβρίου 2017 και ανακάλυψε κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας αξίας περίπου 29.000 £, ένα αγρόκτημα κάνναβης 22.000 £ και εκατοντάδες χάπια.

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας ενημερωτικό δελτίο

Το ενημερωτικό δελτίο i περικοπή του θορύβου

“/>Το πρώην Bodywise Gym στο Stockton Road του Χάρτλπουλ, όπου μια αστυνομική επιδρομή αποκάλυψε φάρμακα αξίας χιλιάδων κιλών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας και μιας φάρμας κάνναβης τον Νοέμβριο του 2017.
Το πρώην Bodywise Gym στο Stockton Road στο Χάρτλπουλ, όπου μια αστυνομική επιδρομή αποκάλυψε φάρμακα αξίας χιλιάδων κιλών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας και μιας φάρμας κάνναβης τον Νοέμβριο του 2017

Ο εισαγγελέας Paul Newcombe δήλωσε ότι φαίνεται ότι ο κ. Bransom προμηθεύει φάρμακα κατηγορίας Α σε άλλους εμπόρους από το γυμναστήριο.

Κατηγορήθηκε για αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά πέθανε από έναν τελικό όγκο στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιούλιο εν αναμονή της δίκης.

Η Samantha, 44 ετών, παραδέχτηκε να καταθέσει πάνω από 126.000 £ εγκλήματα σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου 2017.

Μετακόμισε επίσης χρήματα μεταξύ λογαριασμών και τα άφησε 110.592 λίρες εντός τριών ημερών από την επιδρομή στο γυμναστήριο.

“/>
Η υπόθεση εξετάστηκε από το δικαστήριο Teesside Crown.

Ο κ. Newcombe είπε ότι εκκένωσε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά της και έναν κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της χρησιμοποιώντας τραπεζίτες προσχέδια αφήνοντάς τους όλα με μηδενικό υπόλοιπο ή υπερανάληψη.

Είπε: «Είναι πιθανό, ας πούμε το στέμμα, όλα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στη βόρεια Κύπρο για να απογοητεύσουν την αστυνομική έρευνα και κάθε προσπάθεια ανάκτησης των εγκληματικών τους περιουσιακών στοιχείων».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Τρομακτικό «σπαθί πεταλούδας» που ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Χάρτλπουλ μετά την αστυνομία …

Δύο μήνες πριν από την επιδρομή στο γυμναστήριο, η Samantha Bransom μετέφερε 50.000 £ σε έναν Τούρκο δικηγόρο ως μέρος μιας αγοράς ακινήτου.

Η Joanne Kidd, υπερασπιζόμενη, είπε ότι ο κ. Bransom σχεδίαζε να δει τις μέρες του στην Κύπρο και οι μεταφορές χρημάτων δεν ήταν μια προσπάθεια να φύγουν από τη χώρα.

Είπε: «Η κυρία Bransom βρέθηκε την ημέρα της ώθησης της σύλληψης σε κατάσταση πανικού, σύγχυσης και απογοήτευσης και η απόφασή της τρεις μέρες μετά να μεταφέρει αυτά τα χρήματα ήταν στην πραγματικότητα το ύψος της συνειδητής της απόφασης να μεταφέρει αυτά τα χρήματα.

«Πάντα αναζητούσε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία συνειδητοποίηση ή συμμετοχή στην πραγματική εμπορία ναρκωτικών».

Η Samatha Bransom, του Wansbeck Gardens, Hartlepool, έλαβε 12μηνη κοινοτική εντολή.

Η δικαστής Ντέμπορα Σέρβιν είπε ότι είχε εκτίσει ποινή 18 μηνών από 1.037 ημέρες σε απαγόρευση κυκλοφορίας και πέντε εβδομάδες υπό κράτηση.

Τα έσοδα από εγκλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υποστηρίξτε το Mail σας και γίνετε συνδρομητής σήμερα. Απολαύστε απεριόριστη πρόσβαση στις τοπικές ειδήσεις, τις τελευταίες στο Pools και τα νέα παζλ κάθε μέρα. Με μια ψηφιακή συνδρομή, μπορείτε να δείτε λιγότερες διαφημίσεις, να απολαύσετε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλειστικά ενημερωτικά δελτία και περιεχόμενο. Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε.

Source