Η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, στην οποία θα παρευρεθούν οι ηγέτες 40 χωρών κατόπιν πρόσκλησης των ΗΠΑ, ξεκινά αύριο.

Η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, στην οποία θα παρευρεθούν 40 ηγέτες χωρών μετά από πρόσκληση των ΗΠΑ, ξεκινά αύριο

Η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, η οποία θα φιλοξενηθεί από τις ΗΠΑ σε εικονικό περιβάλλον, θα ξεκινήσει αύριο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες 40 χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Μαρτίου.

Η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, στην οποία θα παρευρεθούν 40 ηγέτες χωρών μετά από πρόσκληση των ΗΠΑ, ξεκινά αύριο

Στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα θα επικεντρωθεί στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στα οικονομικά οφέλη των κλιματικών δραστηριοτήτων, ιδίως μέσω του πυλώνα της απασχόλησης, των τεχνολογιών μετασχηματισμού και της εισαγωγής μη κρατικών φορέων που εργάζονται για παγκόσμια κλιματική αλλαγή τα επόμενα 10 χρόνια.

Στη δήλωση, «Ο κύριος σκοπός της διάσκεψης κορυφής είναι να ενθαρρύνει τα μέλη του Φόρουμ για το Κλίμα και την Ενέργεια των Μεγάλων Οικονομιών, που κάνουν τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, ειδικά το 80 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών και το 80 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, να φτάσουν ο στόχος της μείωσης της ετήσιας υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5 βαθμούς Κελσίου. ” συμπεριλήφθηκε δήλωση.

Στη διάσκεψη θα παρευρεθούν 40 ηγέτες χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πνευματικού ηγέτη του Καθολικού κόσμου, Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα μιλήσει στην πρώτη σύνοδο του πρωινού, ενώ η σύνοδος κορυφής θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν και τον Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

.Source