Η σύνοδος ολομέλειας του κοινοβουλίου συγκαλείται κατά την τελευταία σύνοδο της θητείας της «φορτωμένη» με σημαντική νομοθεσία.

Η σύνοδος ολομέλειας του κοινοβουλίου συγκαλείται στην τελευταία σύνοδο των εξουσιών της

Η σύνοδος ολομέλειας του κοινοβουλίου συγκαλείται στις 10:00 π.μ., στην τελευταία σύνοδό της, με το τρέχον προσωπικό, καθώς στο τέλος της συνόδου, με την απόφασή του, θα διαλυθεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την έναρξη των διαδικασιών για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ημερήσια διάταξη «φορτώνεται» με οποιαδήποτε νομοθεσία · θα είναι όλη μέρα, με διάλειμμα από τις 13:00 έως τις 14:00.

Το σημερινό κοινοβούλιο ολοκληρώνει σταθερά τη θητεία του με 55 βουλευτές, καθώς οι αποφάσεις του Εκλογικού Δικαστηρίου είναι αντισυνταγματικές.

Το σημερινό κοινοβούλιο χαρακτηρίστηκε επίσης από την παραίτηση του προεδρικού προέδρου του Δημήτρη Σιλούρη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον σημερινό πρόεδρο, Αδάμο Αδάμου.

Η σύνοδος ορισμένων από τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης μεταξύ ίσων, Adamu Adamu, θα είναι στην τελευταία νομοθετική εξουσία, καθώς δεν απαιτούν επανεκλογή, θα έχουν αντίστοιχη συναισθηματική επιβάρυνση.

Επιπλέον, το σημερινό κοινοβούλιο, λόγω της επιδημίας, χαρακτηρίστηκε από το γεγονός ότι για σχεδόν ένα χρόνο συναντήθηκε εκτός της φυσικής του περιοχής, στο κέντρο της Διάσκεψης Φιλοξενίας, για να συμμορφωθεί με τα μέτρα που προβλέπονται από τα διατάγματα του Υπουργού Υγεία. σταματήστε την εξάπλωση του κοροναϊού.

Μεταξύ των βασικών νομοθετικών διατάξεων της ατζέντας του, αναμένεται ότι τουλάχιστον δύο κανονισμοί θα τεθούν σε ψηφοφορία αμέσως. Ο ένας αναφέρεται στα δύο νομοσχέδια για την αλλαγή των εκλογικών νόμων, στα ονόματα των κομμάτων που θα περιληφθούν στις ψηφοφορίες.

Θα έχει πριν από αυτό σχέδιο απόφασης για τη δημοσίευση του ενδιάμεσου συμπεράσματος της Επιτροπής Εξετάσεως για την πολιτογράφηση.

Ένα από τα πιο σημαντικά νομοθετικά κείμενα είναι το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις για 1 δισεκατομμύριο δάνεια. Ο πρώτος πρόσθετος κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, που ανέρχεται σε 250.000.000 ευρώ, νομοθεσία για την παράταση των καθυστερημένων χρεών – μια σειρά σχεδίων νόμων για την πώληση, οι οποίες υπόκεινται στην έγκριση της σχετικής τροποποίησης του νόμου για τα δικαστήρια. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε το κοινοβούλιο σε επιστολή της χθες ότι το αποσύρει.

Μερικοί από τους σημαντικότερους νόμους που πρέπει να υιοθετηθούν είναι η ίδρυση του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ο νόμος για την ίδρυση ανεξάρτητου σώματος κατά της διαφθοράς, ο κυπριακός νόμος που εναρμονίζεται με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταστολή της βίας κατά των γυναικών.

Επιπλέον, καλείται η σύνοδος ολομέλειας του Κοινοβουλίου να εγκρίνει το νομοθετικό πλαίσιο της αυτονομίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τη νομοθεσία που ρυθμίζει τις δραστηριότητες «πίεσης».

Ο νομοθέτης έχει μια σειρά εναρμονιστικών νομοθετικών πράξεων στην τελευταία σύνοδό του, συμπεριλαμβανομένου του νομοσχεδίου προστασίας των καταναλωτών και του νομοσχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Πηγή: KYPE

Source