Η ΤΔΒΚ έθαψε 14 ακόμη μάρτυρες μετά από 46 χρόνια

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) ένιωσε για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα της ελληνικής σφαγής. Στον μαζικό τάφο της Muratağa, τα λείψανα 89 ατόμων ανασκάφηκαν από την Επιτροπή Εξαφανίσεων μεταξύ 14 Οκτωβρίου 2015 και 5 Φεβρουαρίου 2016 από τρεις διαφορετικούς χώρους ταφής. Μια τελετή πραγματοποιήθηκε στο Muratağa-Sandallar Martyrdom για 14 μάρτυρες παιδιών, 7 από τα οποία ήταν κορίτσια, των οποίων οι διαδικασίες αναγνώρισης ολοκληρώθηκαν από την Επιτροπή Αναζήτησης Αγνοουμένων.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων του Πολέμου Γκέρσελ στην ομιλία του Μπενάν, “η πατρίδα η Τουρκία θα παρέμβει στις 20 Ιουλίου 1974 χάρη στην τουρκική στρατιωτική ειρήνη έχει έρθει στο νησί της Κύπρου. Η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός είναι η πιο ισχυρή εγγύηση της ειρήνης στο νησί », είπε.

Στην τελετή, έγινε μια στιγμή σιωπής και ένα σεβασμό για τους μάρτυρες που συνοδεύονταν από τον ύμνο. Ενώ τα φέρετρα των μαρτύρων ήταν στους ώμους των στρατιωτών, το στρατιωτικό συγκρότημα έπαιξε τον κηδικό ύμνο του Ίτρι Εφέντι. Αφού οι σημαίες στις οποίες τυλίχθηκαν τα πτώματα των μαρτύρων παραδόθηκαν στους συγγενείς των μαρτύρων, οι μάρτυρες θάφτηκαν.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar και ο Πρωθυπουργός Hamza Ersan Saner, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους συγγενείς των μαρτύρων ένα προς ένα, δήλωσαν στις οικογένειες ότι ήταν μαζί τους ως κράτος.

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ 14 ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ»

Στη δήλωσή του μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar είπε: «Υπήρχε μεγάλη βαρβαρότητα εδώ. Η σκληρή οργάνωση της ΕΟΚΑ και οι Έλληνες μαχητές επιτέθηκαν στο λαό μας πολύ πριν από το 1974. Έχουμε πολλές απώλειες. Πήραν τους ανθρώπους μας από τα σπίτια και τα λεωφορεία τους και τους σφαγιάστηκαν. Σήμερα, έχουμε θάψει τα 14 μωρά μας, τα οποία έχουν φτάσει μετά από χρόνια στο Muratağa-Sandallar, με μια τελετή του κράτους. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς τους “, είπε.

“Οι Έλληνες κλαίνε συγγενείς των θυμάτων βίας που οδήγησαν σε μαρτύριο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ, με τα λόγια της Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης της πραγματικής πραγματικής εγγύησης της Τουρκίας.

«Για 46 χρόνια, συγγενείς μαρτύρων κλαίνε, και φυσικά είμαστε πάντα δίπλα τους. Όλα αυτά για άλλη μια φορά στην Κύπρο δίκαιοι, διαρκείς και αποτελεσματικοί και de facto εγγυητές της Τουρκίας έχουν δείξει ότι η βιώσιμη ειρήνη είναι πολύ σημαντική. Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι πολύ σημαντικές εκτιμήσεις εδώ για την ασφάλεια του τουρκικού λαού, οπότε πρέπει φυσικά να λάβουμε υπόψη όλα αυτά τα πράγματα. “

.Source