Η ΤΔΒΚ αποφάσισε να καραντίνα έως τις 31 Ιανουαρίου

Βόρειος Κύπρος τούρκικος Δημοκρατία (TRNC) Η Ανώτατη Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας Μεταδοτικών Νόσων ανακοίνωσε ότι έλαβε απόφαση καραντίνας μεταξύ 18 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Μεταδοτικών Νοσημάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) συνεδρίασε χθες το βράδυ και έλαβε μια σειρά αποφάσεων που θα ισχύουν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας, δηλώθηκε ότι “Από την 1η Απριλίου 2021, αποφασίστηκε να διασφαλιστεί ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και παράγουν αντισώματα χωρίς περιορισμούς μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς.” Στον ιδιωτικό τομέα, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τα αρτοποιεία και οι αγορές είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτά σε επιχειρήσεις που παράγουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της κάλυψης των βασικών τους αναγκών. Επιπλέον, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την επιτροπή θα επανεκτιμηθούν στις 23 Ιανουαρίου 2021, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημική κατάσταση. η αύξηση του κόστους αναβάλλεται για τρεις μήνες. Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Αλί Πίλι δήλωσε χθες ότι ο αριθμός των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1835, βρέθηκαν 14 θετικά περιστατικά, 7 εκ των οποίων ήταν τοπικά και 17 άτομα απολύθηκαν.

Για να τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις, πρέπει να εγκριθούν από το Συμβούλιο Υπουργών της ΤΔΒΚ και να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα.

Πηγή: Πρακτορείο ειδήσεων Demirören

.Source