«Η ΤΔΒΚ δεν είναι Γαλλία, στο πλαίσιο του« κοσμισμού »

Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Kudret OzersayΣυμμετείχε σε ένα πρόγραμμα που μεταδόθηκε στο Özgür Gazete Web TV και έκανε δηλώσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου προκάλεσε αντιπαραθέσεις σε πολλά τμήματα. Courseszersay τα μαθήματα Κορανίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας επισήμανε ότι η σωστή απόφαση, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «η Κύπρος δεν είναι μια γαλλική ρητορική.

Özersay “Η ΤΔΒΚ δεν είναι η Γαλλία, αλλά όταν εξετάζεται στο κοσμικό πλαίσιο της ΤΔΒΚ, η Τουρκία δεν” χρησιμοποιεί την έκφραση, την κοσμικότητα, δεν είναι η ίδια παντού θρησκείας και οι εφαρμογές συνείδησης υπογραμμίστηκαν ότι πρέπει να υπάρχει.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ

Επισημαίνοντας ότι η ΤΔΒΚ έχει μια μοναδική αντίληψη για τον «κοσμικότητα», ο Özersay είπε, «Επιπλέον, η ΤΔΒΚ έχει μια μοναδική« ανοχή ». Πιστεύω ότι αυτές οι αξίες πρέπει να προστατεύονται και να γίνονται σεβαστές ».

“Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΣ”

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της HP Özersay είπε, “Οι Ελληνοκύπριοι έχουν το ίδιο δικαίωμα να κατέχουν ένα κράτος και οι Τουρκοκύπριοι έχουν το ίδιο δικαίωμα”.

“Πρέπει να δείξουμε τον κόσμο ότι η ΤΔΒΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΗΨΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ”

Υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι απλώς «δικαστική ανεξαρτησία» Kudret Ozersay“Εάν θέλουμε να θέσουμε τη λύση των δύο κρατών που έχουμε δηλώσει και υπερασπιστεί στο τραπέζι στη Γενεύη, πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτό το κράτος είναι ένα ξεχωριστό κράτος και μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με δική του βούληση”, είπε .

Η ΤΔΒΚ ότι η βασική διατριβή παρουσίασε Özersay εκφράζοντας αγωνία, όχι μόνο στην ενδιάμεση ζώνη στην Κύπρο δικαιούται αυτοκατευθυντικότητας του τουρκικού λαού, η ίδια στάση στις σχέσεις με την Τουρκία ήταν η έμφαση που πρέπει να δοθεί.

.Source