Η ΤΔΒΚ θάφτηκε παιδιά που σφαγιάστηκαν από Έλληνες

Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης του 1974, 14 παιδιά από τους Τουρκοκύπριους που σφαγιάστηκαν βάναυσα και θάφτηκαν σε μαζικό τάφο από τους Έλληνες αναγνωρίστηκαν με δοκιμή DNA και μετά από 46 χρόνια, βρέθηκαν οι πραγματικοί τάφοι τους. Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσει τους μικρούς μάρτυρες και είπε: «Ο πόνος των δολοφονημένων Τούρκων είναι ακόμα στις αναμνήσεις, δεν είναι πλέον δυνατό για τους τουρκικούς και τους ελληνικούς λαούς να ζήσουν μαζί μετά από αυτά τα γεγονότα».

Η ΤΔΒΚ έθαψε παιδιά που σφαγιάστηκαν από Έλληνες

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ

class = “cf”>

Ο νεότερος 4 μηνών, το παλαιότερο 16 ετών 14 παιδιά, είναι μεταξύ 126 Τούρκων που δολοφόνησαν οι Έλληνες στις 14 Αυγούστου 1974 στα χωριά Muratağa, Sandallar και Atlılar χωρίς διάκριση μεταξύ γυναικών, ανδρών και ηλικιωμένων μωρών. Οι μάρτυρες, οι οποίοι εκταφίστηκαν από τους μαζικούς τάφους κατά τη διάρκεια της Ειρηνευτικής Επιχείρησης και θάφτηκαν υπό τις συνθήκες αυτής της περιόδου, αναγνωρίζονται ανοίγοντας τους αντιπροσωπευτικούς τάφους τους. Τα 14 παιδιά των οποίων οι ταυτότητες προσδιορίστηκαν με τεστ DNA και των οποίων η ακεραιότητα του σώματος διασφαλίστηκε θάφτηκαν ξανά με μια στρατιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο μαρτύριο Muratağa-Sandallar λόγω της Εβδομάδας των Μαρτύρων.

Η ΤΔΒΚ θάφτηκε παιδιά που σφαγιάστηκαν από Έλληνες

TATAR: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για παιδιά θύματα των οποίων τα οστά τοποθετήθηκαν σε μικρά φέρετρα, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ τόνισε ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να ζούμε μαζί με Έλληνες. Ο Τατάρ είπε, «Τουρκοκύπριοι υπέστησαν μεγάλες απώλειες στις ελληνικές επιθέσεις το 1974 και πριν. Ο πόνος των Τούρκων που ελήφθησαν από τα σπίτια τους, των οποίων τα λεωφορεία σταμάτησαν στο δρόμο και σκοτώθηκαν, δεν θα διαγραφεί από τις αναμνήσεις μας. Θάβουμε ξανά τα 14 μωρά μας. Μετά τις σφαγές μπροστά στα μάτια του κόσμου, δεν είναι πλέον δυνατό για τον τουρκικό και τον ελληνικό λαό να ζήσουν μαζί στην Κύπρο. Η Κύπρος συνέχισε τον εγγυητή της Τουρκίας, θέλουμε μια λύση δύο κρατών που να βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας », είπε.

LOST WIFE AND 5 CHILDREN IN MASSACRE

class = “cf”>

Στην τελετή, ο Μπαϊράμ Καραμπουδάκ ήταν ο πιο οδυνηρός πατέρας, η σύζυγός του και τα 5 παιδιά που βγήκαν από τη σφαγή. Ο Μπαϊράμ Καραμπουδάκ ήταν στο στρατόπεδο της ελληνικής φυλακής στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της σφαγής. Ο Karabudak κλαίει ενώ τα 5 παιδιά του, που ταυτοποιήθηκαν, θάφτηκαν ξανά. Οι κρατικοί αξιωματούχοι, ειδικά ο Πρόεδρος Τατάρ, ηρέμησαν τον Καραμπουδάκ.

Η ΤΔΒΚ θάφτηκε παιδιά που σφαγιάστηκαν από Έλληνες

.Source